Габровската футболна звезда Симона Петкова направи поредна голяма крачка в

...
Габровската футболна звезда Симона Петкова направи поредна голяма крачка в
Коментари Харесай

Габровска футболистка подписа професионален договор в Италия

Габровската футболна звезда Симона Петкова направи поредна огромна крачка в своята в своята кариера. След като изкара един отличен сезон в състава на Уотфорд, във второто равнище на британската женска Суперлига, амбициозната, упорита и супер надарена Симона подписа първия си изцяло професионален контракт, само че в Калчото. Той е с отбора на Пинк (Бари), състезаващ се в италианската женска Серия А.

Преминаването на Петкова в Италия идва след една доста добра година с екипа на Уотфорд. Националката на България изигра 19 публични мача, в които осъществя 3 гола и направи 8 асистенции. " Стършелите " към този момент съжаляват за напускането й, само че й пожелаха триумф в новото предизвикателство, а в Пинк (Бари) са същински щастливи от привличането на Симона и даже пуснаха видео с нея на Facebook страницата на клуба. За привличането на 24-годишната атакуваща полузащитничка осведомят и онлайн изданията, които наблюдават женския футбол на Ботуша. С екипа на Пинк (Бари) в Серия А Симона ще се изправи против женските тимове на Ювентус (шампион за 2018-та), Милан, Фиорентина, Аталанта, Верона и други.

" Има човек, който ме съставлява. Той се свърза с мен, попита ме дали желая да играя в Италия и нещата се стекоха по този начин, че подписах първия си професионален контракт. Емоциите господстват сега. Нова страна, нов тим, а езикът им е напълно чужд за мен. Новото предизвикателство напълно не е по този начин елементарно, както наподобява. Има упования и медиен интерес към мен в Италия, без даже да съм направила един мач. Определено чувствам напрежение, само че и нямам самообладание да се включа в Серия А ", показа Симона. Тя ще поеме към Италия в средата на месец август, а шампионата ще започва през септември.

Светозар Гатев, sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР