Габрово остава без парно тази зима. Над 4000 абонати и

...
Габрово остава без парно тази зима. Над 4000 абонати и
Коментари Харесай

Габрово остава без парно тази зима, жителите търсят алтернативи за отопление

Габрово остава без парно тази зима. Над 4000 клиенти и няколко огромни общински обекта, измежду които детска градина и поликлиника, към този момент търсят различни решения за отопление, откакто от " Топлофикация-Габрово " публично оповестиха, че преустановяват своята активност.

Марияна Боева е клиент на " Топлофикация-Габрово " повече от 30 години и до момента това е бил най-изгодният метод за отопление - месечно заплаща сред 70 и 80 лева
Много сме удовлетворени, само че домоуправителят пристигна и сподели да мислим да си слагаме климатици, че другата година няма да има!
Марияна Боева, гражданин на Габрово

Ако жилищният блок, в който е цветарският и магазин, остане без парно, и Надежда Димитрова би трябвало да търси друга опция.

„ Аз би трябвало да подкрепям температура да не пада под 15 градуса, това са стайни растения и с цел да нямам загуби, би трябвало да им включвам отопление. Обмислям климатик, който ще ми е мъчно да го сложа, щото нямам такова пространство “, споделя тя.

В същото време клиенти се оплакват, че последните две години топлоподаването в постройките е било с доста неприятно качество, а повредите са били чести.
Бяхме на Топлоелектрическа централа и ТЕЦ-ът подаваше доста, доста малко топлота. От целия сезон, един месец в случай че е имало и то на откъслечни периоди…електричество, климатик, няма проблеми.
Илиян Дедев

Няколко огромни общински обекта също употребяват услугите на „ Топлофикация ”.

„ От това деяние на „ Топлофикация ” са наранени и няколко общински здания. За страдание, някои от тях ще останат без отопление това са спортна зала „ Орловец “ и ненапълно Домът на хумора и сатирата. Това са здания с големи площи и тяхното отопление не е въпрос дневно или два “, изяснява инж. Климент Кунев, ръководител на Общински съвет-Габрово.

„ След последната зима ние напълно не ги броим от „ Топлофикация…за снабдител на топлинна сила “, разяснява Маргарита Доровска, шеф, Музей „ Дом на хумора и сатирата “.

В детска градина „ Слънце “, която се посещава от 170 деца, от 20 години се отопляват на парно. В новия общински бюджет са планувани 85 хиляди лв. за адаптиране на отоплителната система.

„ Дойдоха експерти от отдел „ Инфраструктура “ към общината, от пожарната и архитект, направи се проучване и се взе решение,че за този сезон и идващия, ще се отоплява на газ. Няма да се сменя системата, тя си е удачна, остава да бъдат направени две абонатни, защото са две бази “, показва Татяна Трикова, шеф на ДГ „ Слънце “.

От министерството на финансите дадоха обещание финансова помощ на клиентите в Габрово, която да покрие разликата при отопляването им на ток.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР