Габрово. Истински се вълнувам, че представяме книга на чужд автор

...
Габрово. Истински се вълнувам, че представяме книга на чужд автор
Коментари Харесай

Валери Жаблянов, БСП: Политическата фигура на Димитър Благоев не се изчерпва с мащаба на България

Габрово. „ Истински се вълнувам, че представяме книга на непознат създател за български политик. Това приказва за мащаба на фигурата на Димитър Благоев – на създателя на Българска социалистическа партия. Политическа фигура, която не се изчерпва с рамките на България. Партията, която е основана преди 127 години, е партия, която има дълготрайна цел във времето – партия на общественото преустрояване, партия с неизлечими обществени и политически полезности, която може да сплоти към тях най-широките публични пластове ”. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Жаблянов по време на представянето на книгата на Мерсия Макдермот „ Ален мак уединен ” в Художествената изложба в Габрово, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той изясни, че книгата не отразява просто събития от виталния цикъл на Благоев. „ Тази книга съдържа най-характерните и мъчителни за нашата партия моменти ”, изясни Валери Жаблянов. Според него в творбата на Макдермот човек може да бъде сграбчен незабавно от актуалността на въпросите, които се съдържат в нея. „ И през днешния ден си задаваме въпроса- кои са хората, които ще следват социалистическата партия в днешна България. Кои са хората, които могат да повярват в един предстоящ социализъм? Защото алтернативата за която ние приказваме и която представяме е нищо друго, с изключение на преустрояване на настоящия обществен ред, към едно по-хуманно общество със обществено начало, повече взаимност, правдивост и съгласие ”, заключи Валери Жаблянов
„ Не можех да не издам книгата на Мерсия Макдермот ” това сподели Христо Георгиев – издател на биографията. Той благодари на хората, които са помогнали да се случи издаването на творбата. Той показа забавен факт за погребението на Дядото. „ Много хора спорят какъв брой хора са участвали тогава. Едни настояват, че са били 50 000, а други 200 000 души. Такова заравяне не е имало преди, няма да има и отсега нататък. То е показателно за великата фигура на Благоев ”, сподели издателят на книгата.
С нашата сентенция: „ Живите затварят очите на мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите ”, Мерсия Макдермот изясни мотивацията си за написването на книгата си за Благоев в свое видеообръщение. „ Аз бих желала моите читатели навсякъде- в Англия, България и другаде освен да се осведомят за българското минало, а да се въодушевяват от подвизите на моите герои. Да намират всичко в концепциите и активността на тези герои, които им звучат настоящо и което ще им бъде поучително и потребно в сегашните битки за мир, независимост, човешки права и други богатства ”, сподели госпожа Макдермот.
„ Много огромна част от активността на Димитър Благоев и това, което Мерсия Макдермот написа в книгата си, е обвързвано и със списание „ Ново време ” Това сподели евродепутатът от групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Георги Пирински. „ Ще ви прочета това, което тя написа във връзка 120 годишнината на списанието, като одобрение към всички негови читатели: За мен, като социалист и биограф на Димитър Благоев това, че неговото „ Ново време ” продължава да излиза е мотив за наслада и оптимизъм. За всяко от време на време списание, да продължи да съществува към този момент 120 години е удивително достижение, а за социалистическо- да успее да издържи в положителни и неприятни времена, е в действителност отлично достижение. По случай този заслужен празник, насочвам моите поздравления и най-сърдечни пожелания, свързани „ Ново време. ”
„ Тази книга е отдадена на главния мотор, учредител на лявата концепция. Аз съм горделив, че тук ще бъде едно от първите представяния на книгата на Макдермот. ” Това сподели Николай Григоров, ръководител на регионалния съвет на Българска социалистическа партия в Габрово. Той добави, че книгата е отдадена на дядото, само че е значимо, какви наследниц на тази концепция ще бъдат поколенията по-късно.
По време на представянето на книгата бе пуснат и отъс от кино лентата „ Мечтатели ” за Димитър Благоев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР