Габрово. Директорът на музей Етър проф. д-р Светла Димитрова взе

...
Габрово. Директорът на музей Етър проф. д-р Светла Димитрова взе
Коментари Харесай

Етнографският музей Етър е единствената българска културна институция, която участва в Съвета по култура на Фондация Микеланджело в Париж

Габрово. Директорът на музей „ Етър ” проф. доктор Светла Димитрова взе присъединяване в първото съвещание на Съвета по просвета към Фондация за творчество и занаятчийство „ Микеланджело ”, оповестяват за Радио „ Фокус “ –Велико Търново от културната институция. Форумът, на който тя е единствен български представител, се организира във френската столица Париж. В него вземат участие експерти от 30 страни. Целта е да се срещнат членовете с задачата на фондацията, нейната роля в актуалното общество, плановете, по които се работи и предприеманите за реализацията им дейности.
Като организация „ Микеланджело ” предизвиква занаятчийството и подкрепя неговото запазване в изискванията на ХХІ век. Съветът по просвета е орган, в който е включен по един представител от страна, членуваща във фондацията. Изборът се прави от Борда на организацията за интервал от три години. Членовете на съвета са поръчители за определените от фондацията занаятчии в тяхната страна, като подсигуряват, че те дават отговор на критериите за високи достижения. Те също по този начин са виновни за идентифицирането и препоръчването на занаятчиите в своя район.
Фондацията може да се обръща към Съвета по просвета за отзиви и рекомендации във връзка със свои действия и планове. Съветът е предназначен да подсигурява отличното качество в работата на занаятчиите, определени за другите планове на фондацията, по-специално „ Ръководство за Homo Faber “.
Рени АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР