Габровецът Иван Воденичарски, който превърна къщата си в село Гергини

...
Габровецът Иван Воденичарски, който превърна къщата си в село Гергини
Коментари Харесай

Габровецът, закопал 5 кила хероин в двора си, шокира в съда

Габровецът Иван Воденичарски, който трансформира къщата си в село Гергини в разпределителен хъб за дрога, самичък посочил на униформените къде са закопани опиатите, стана ясно в пловдивския областен съд, който наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 63-годишния мъж, написа "Марица ".
Той беше арестуван предишния четвъртък, при профилирана полицейска акция, ръководена от пловдивската прокуратура. В двора му, закопан в земята, беше открит 5 кг хероин, а в колата му – към 1 кило кока.
До ареста му се стигна след задържането на неговия съизвършител - дюнерджията Ибрахим Юзил, който бе заловен в Столипиново дни преди този момент. Телефонни диалози сред двамата издали връзката посред им.
Двамата се срещнали в турски затвор. През 2014 година Воденичарски бил заловен на контролно-пропусквателен пункт Капъкуле с 11 кг хероин, предопределен за импорт в България. За това получил 5-годишна присъда, където срещнал Юзил. Двамата решили да завъртят общ бизнес с дрога у нас.
Ибрахим Юзил препродавал доставената от Габрово дрога в ромския квартал "Столипиново ". Той бе хванат по време на осъществяване на договорка с 257 кг хероин. Тя беше предопределена за две фризьорки.
От държавното обвиняване настояха за непрекъснат арест по отношение на габровеца. Прокурор Марин Пелтеков акцентира, че за сходно закононарушение се планува от 5 до 15 години затвор, както и санкция от 20 до 100 хиляди лв.. Освен това доказателствата сочели, че Воденичарски е причинител, а и той бил хванат в колата си, до момента в който се опитвал да се изпари.
„ Нямам какво да кажа. Бях на ясно, че ще дойдат ченгетата, тъй като проследявам медиите и видях за акцията в Пловдив. Дойдоха у нас, аз ги посрещнах и им споделих къде е дрогата. Можех да избягам, само че не го направих, тъй като не ми се занимаваше “, съобщи пред съда Воденичарски.
Защитата му изиска по-лека мярка, „ домакински арест “ или „ парична гаранция “, защото той бил пенсионер, а имал жена и малко дете, за които трябвало да се грижи.
Въпреки това магистратите взеха страната на прокуратура и постановиха най-тежката мярка “задържане под стража “ по отношение на Воденичарски. Те подчертаха, че има вид той да извърши ново закононарушение или да влияе върху очевидци.
Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР