Габриела Славова ще бъде преместена в ареста, предаде репортер на

...
Габриела Славова ще бъде преместена в ареста, предаде репортер на
Коментари Харесай

Викове убийца в съда, Габриела Славова отива в ареста

Габриела Славова ще бъде преместена в ареста, съобщи кореспондент на " Фокус " . Съдът промени мярката й за задържане от " домакински арест " на " задържане под стража ". Това стана ясно след няколкочасово съвещание на Апелативния съд в София.

Прокуратурата уточни, че Габриела Славова е майка на малолетни деца, само че тя ги е неглижирала, също така е направила тежко престъпно закононарушение.

Обвинението съобщи, че има действителна заплаха тя да се укрие. Прокуратурата уточни, че децата са при подителите на убития Пейо Пеев - за тях се поставят грижи и са в добра и сигурна среда.

Прокуратурата изиска Габриела Славова да получи мярка за неотклонение " задържане под стража ", а майка й Красимира Трифонова да остане в ареста.

Адвокатът на Красимира Трифонова Марияна Тодорова съобщи, че съгласно нея се води акция по " сатанизиране " на Трифонова. Според отбраната презумпцията за невиновност не е съобразена и не е взета поради публичната и дипломатична активност на обвинената.

Адвокат Тодорова съобщи, че при провеждането на разпита над обвинените е упражнено принуждение и са се случвали без наличието на юрист.

" Министърът на вътрешните работи сподели, че " двете злобни дами " са унищожили доказателствата, тогава за какво сме тук. На какво съображение децата са дадени на родителите на починалия Пейо Пеев ", попита юристът на Трифонова.

" Какви доказателства има, че Габриела не е в положение да се грижи за децата си ", приключи отбраната.

" Моля мярката на Красимира да бъде изменена. За 30 години не съм била толкоз прекъсвана по време на пледоарията си през цялата си кариера ", обърна се юрист Тодорова към съдията.

" Това ме кара да се колебая ", добави юрист Марияна Тодорова.

Адвокатът на Габриела Славова сподели, че дребното дете е бебе и това би трябвало да се вземе поради. Освен това, имайки поради, че Велико Минков предявява искове за бащинство е допустимо дребното бебе да живее с баба и дядо, които не са негови биологични, добави отбраната.

Според отбраната Габриела Славова даже се е пробвала да осуети закононарушението. " Славова е приключила Европейски науки в Прага и има положителни характерности ", обявиха бранителите на Габриела Славова.

" Няма следи по колата и по ключа на колата от Габриела. Няма съответни данни по кое време е настъпила гибелта, няма доказателства и от приложената видео експертиза. Видно е, че в колата е било мрачно и е имало придвижване. Самите специалисти вършат догатки за дейностите вътре без да се конкретизира. Не може въз основата на това да се повдига обвиняване ", споделиха още от отбраната на майката и дъщерята.

" Не се произнасяйте към публицистите, вътрешния министър или обществото ", прикани отбраната, с което приключи пледоарията си.

Красимира Трифонова сподели: Ние сме свързани с тези деца. Малкото беше 2 месеца в кувьоз и никой не пристигна да го види. Обичаме тези деца. Велико претендира за биологичен материал. Не може да е толкоз насъскан към майката на детето си. Кой е този човек в тази страна, който може да отдели дете от майката? (В този миг се чу възклик ти си килърка - б.а.) Искам да сезирам прокуратурата, че зад моята щерка има скрит план. В заговора са Иванка и Орлин Пееви. Те желаят да вземат едното дете, а Велико другото. Измисля се, че ние сме тормозили, приказва сме по малкия екран. Пейо ни е показвал по какъв начин бащата написа да ни отстрани, виждала съм смс, който написа офанзива. Те го виждат като 15 годишно момче. С нас беше благополучен, пред родителите си е приказвал други неща. Нека децата бъдат с майка си. Пейо беше гневен от ревнивост. Родителите на Пейо са на 75-80. Майката Иванка безусловно се разпада. С какво ги хранят тези деца.

" С най-хубавата храна ", извика бащата на Пейо Пеев. Красимира Трифонова плачеше и изиска " наложително домакински арест. "

Съдът уточни показания на Орлин Пеев, татко на жертвата, които смята за значими за доказване на виновност.

Освен това съществува решителност, че обвинените са свързани с убийството на Пейо Пеев.

" Можем да приказваме за изключителна грубост на действието и то от лица, които са в близки и интимни връзки с жертвата. Той сигурно е бащата на едното дете. Съдът не изключва положителните характеристични данни на обвинените и ситуацията им в обществото, само че това не изключва тежестта на обвиняването ", обявиха от Софийския Апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР