Габриел Майкъл Дейвис е на 16 години. Обявен е за

...
Габриел Майкъл Дейвис е на 16 години. Обявен е за
Коментари Харесай

Тийнейджър инсценира отвличане, за да избяга от обвинение в убийство

Габриел Майкъл Дейвис е на 16 години. Обявен е за търсене от фамилията си. Близките му са оповестяват, че е липсващ, откакто не се появява на футболната си подготовка и не дава отговор на мобилния си телефон.

На 31 август 2022 година стартира огромно търсене на спортиста в Олимпия, Вашингтон. Не след дълго полицията открива колата му, окървавена и зарязана покрай мястото на изгубването му. Мобилният телефон на младежа също е открит. Апаратът е строшен и пренебрегнат край автомобила. 36 часа по-късно, на 1 септември полицията оповестява, че Габриел е открит жив и здрав, само че при „ подозрителни условия “.

Какво в действителност се е случило?

На 1 септември 2022 година 51-годишният Даниел Маккоу е открит мъртъв в дома си в Ортинг, откакто четири дни не се появява на работа. Полицаи са изпратени на адреса, с цел да ревизират какво се е случило. Още на входната врата униформените надушват ужасната миризма на гниеща плът.

„ Имаше разложение в горната част на тялото и главата на жертвата, а личинки се виждаха по врата и раменете “, споделят управляващите съгласно правосъдните документи.

Установено е, че мъжът е премахнат с един изстрел в главата и един в гърдите. Намушкан е неведнъж по цялото тяло. Има седем прободни рани в гърдите и една в предмишницата. Получил е пострадвания по ръцете, тъй като се е борил за живота си, сочат заключенията на правосъдния доктор.

Патологът е безапелационен: Мъжът е бил мъртъв четири дни, преди трупът му да бъде открит, пише NYPost.

Деветмилиметров патрон е счупил черепа на Маккоу зад ухото му, само че това не е бил съдбовния изстрел. Друг, по-голям патрон влиза в гърдите му и перфорира аортата му, минавайки през черния му дроб и го убива, написа правосъдният доктор в своето умозаключение за повода за гибелта на 51-годишния мъж.

В деня, в който стартира следствието на убийството на Маккоу, полицията открива Габриел Дейвис. Младежът е открит към 17:30 часа. Открит е на север, покрай блок 15000 на Тили Роуд Саут, на към 20 минути от Олимпия. Габриел е необут и без риза. По това време полицията не е подготвена за това, което ще научи съвсем скоро.

Попаднал в полицията Габриел казва, че самичък счупил телефона си, тъй като се страхувал, че хората ще го намерят и наранят.

„ Първоначално Дейвис споделя на детективите, че не може да си спомни какво се е случило с него или къде е бил по време на изгубването си “, споделят проверяващите.

„ По-късно той споделя, че не може да каже какво му се е случило, тъй като хората щели да го наранят “, разкриват служителите на реда, които са участвали на разпита му.

След като не открива никакви признаци за нараняване или закононарушение, полицията пуска момчето да се прибере вкъщи.

Историята стартира да се разплита поради един дребен подробност

В хода на следствието криминалистите стават подозрителни към младежа поради нещо странно. Когато Габриел е открит от полицията, той е бил необут, само че по краката му не са видяни никакви пострадвания, които той би трябвало да е получил, ако се е движил без обувки из гората толкоз време, пише MyNorthWest.

Сложно измисленият проект стартира да се разкрива, откакто е намерено гниещото тяло на Маккоу. Установено е, че мъжът е имал връзка с майката на Габриел Аманда Олуфсън. Тримата даже са живеели в дома на жертвата, сочат правосъдните документи по случая. Двойката се разделя едвам няколко седмици преди убийството. Заради това съвпадане, детективите вземат решение да ревизират за възможна връзка сред закононарушенията.

По време на първичното претършуване на дома на Маккоу в сутринта, когато тялото му е намерено, следователите забелязват рокерски дрехи на клуб Amigos, висящи в гаража му.

В трапезарията на дома на Маккоу е открита гилза от 45-и диаметър, и 9-милиметрова покрай пералното помещение в дома му. По стените, вратата и пералнята имало пръски кръв.

В кухнята на земята, до хладилника лежал боен патрон с диаметър 45-и, до момента в който порция пролетни рулца стояли във фритюрника на плота. По стените в къщата са открити няколко дупки от патрони. След подробно претършуване следователи откриват два празни кобура за револвери в офиса и спалнята на Маккоу, само че оръжията липсват.

300 страници с доказателства

Повече от 300 страници са документите с доказателства, които събират проверяващите. Те разкриват връзката сред гибелта на Маккоу с изгубването на Дейвис и разкриват убийството, пише The News Tribune.

В къщата е открит огромен сейф, чиято композиция била дадена на полицията от майката на Дейвис. Жената обяснила, че проверяващите ще бъдат „ шокирани и сюрпризирани от наличието “. Това въобще не се оказала смешка. След като сейфът е отворен, вътре са открити близо две дузина пушки, револвери и разнообразни пълнители за амуниции. Вътре са били заключени и найлонови торбички, съдържащи разнообразни монети, празна стъклена подложка за бижута, хапчета и патрони. Намерен е и бележник, отдаден на моторджийския му клуб. На долния рафт на сейфа имало празнота с размерите на кутия с амуниции.

По време на претърсването на дома на Маккоу, детективите ненадейно се изтеглят, откакто се получават информация, че жертвата е вярвал в теории на конспирациите и е бил параноичен. Затова той осеял целия си дом с клопки и камери. Видеонаблюдение имало извън пред къщата, а вътре имало няколко безжични камери. Видеорегистратор бил закрепен в заварена железна кутия с катанец.

Станало ясно, че той даже е развял байрак на Конфедерацията в предния си двор, а в персоналната си сбирка има нацистка свастика и жълто знаме на Гадсен, което се употребява от крайнодесни и антиправителствени групи в Съединени американски щати, съобщава News Tribune.

Благодарение на своята параноичност Маккоу разкрива личния си палач. Оказва се, че охранителните камери запечатват облиците на неговите убийци.

Кадрите от камерите за видеонаблюдение са прегледани. На тях се вижда по какъв начин в ранните часове на 28 август по какъв начин Маккоу се спъва, влизайки в гаража си. Малко по-късно двама мършави мъже са снимани по какъв начин проникват в къщата през вратата за кучета. След това се вижда по какъв начин тичат напред-назад сред гаража и къщата, преди да избягат с няколко движимости на жертвата.

Момчетата носят ръкавици и тъмни облекла, прикрили долната половина от лицата си. Единият е поставил здравна маска, а другият - ски маска, само че все пак служителите на реда имат концепция за тяхната идентичност. Заподозрените носят фенери в ръце.

Полицията неотложно арестува Габриел Дейвис и неговия другар Джъстин Юн. В автомобила на Габриел е открита маска, като тази, запечатана на фрагментите от охранителните камери.

След като попада в ареста, Дейвис води проверяващите на мястото, където е изхвърлил оръжията, с които е осъществено убийството на Маккоу. Там са открити 9-милиметров пистолет Ruger и пистолет Sig Sauer с диаметър 45. И двете огнестрелни оръжия съответстват с тези, с които полицията допуска, че е погубен мъжът. Открита е и кутията с амуниции, която детективите подозират, че липсва от сейфа на Маккоу.

Тогава историята става още по-странна, когато на идващия ден бащата на Габриел Кен споделя на органите на реда, че синът му е забъркан в убийството на Даниел Маккоу. Но съгласно Кен това е единствено тъй като приятелите на Дан от рокерски клуб отвън закона са го предиздвикали да го направи. И това е моментът, когато Гейб се доверява на своя другар Джъстин Юн за помощ.

Бащата твърди, че на 31 август момчето било измъкнато принудително от колата си, след главата му е била разрушена в автомобила. Бащата твърди, че Габриел е бил возен от рокерите и заплашван и заставен да извърши закононарушение, след което е изоставен без риза и обувки.

Той бил заставен да влезе в дома на Маккоу, с цел да вземе съответна движимост. Своят другар Юн, Габриел вербува с цел да му помогне. Маккоу става инцидентна жертва на обира, пише independent.co.uk.

Бащата на Габриел също твърди, че синът му е споделил, че откакто двамата влизат в дома на набелязаната цел, Юн стреля и намушква Маккоу, а синът му няма нищо общо.

Габриел споделя на полицията, че през януари Маккоу го заплашва с револвер, написа детектив от окръг Пиърс в документите по следствието, пише chronline.com.

Детективите съумяват да свържат жертвата на убийството Даниел Маккоу с рокерския клуб Amigos, който е част от известния Bandidos. Досега не са открити доказателства, че клубни членове са изиграли роля в убийството, пише The News Tribune.

Каква е истината, скоро това се чака да излезе нескрито. Габриел Дейвис и Джъстин Юн са упрекнати в ликвидиране от първа и втора степен, кражба с щурм и нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Гаранцията, която им е избрана, е в размер на 1 милион $ за всеки. Предстои процесът да реши дали двамата младежи са отговорни.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР