Габриел Маринов осигури на България втори златен медал от европейското

...
Габриел Маринов осигури на България втори златен медал от европейското
Коментари Харесай

Габриел Маринов донесе втора титла на България от европейското по вдигане на тежести в София

Габриел Маринов обезпечи на България втори златен орден от европейското състезание по вдигана на тежести в София, откакто победи в категория до 61 кг при мъжете.

За страната ни това е втора купа в границите на днешния ден след тази на Ангел Русев по-рано през днешния ден при 55-килограмовите.

Тази вечер на подиума в " Арена София " насладата още веднъж беше за българските почитатели с помощта на Габриел Маринов и другият ни представител - Иван Димов, който остана със сребърния орден.

Състезанието стартира по-добре за европейският ни първенец от Тирана 2022 Димов, който с единствения си сполучлив опит в изхвърлянето оглави класацията със 130 кг, до момента в който Маринов остана едвам 5-и в придвижването със своите 121 кг.



В изтласкването обаче Иван Димов се оправи със 150 кг при последния си трети опит, до момента в който Габриел Маринов първоначално се оправи със 152 кг, а по-късно подвигна сполучливо и 160 кг.

По този метод той събра дуел от 281 кг, с който заслужи златното отличие в дуела, а с 1 кг по-малко Димов остана втори в класирането. Подиумът добави двукратният европейски първенец Шота Мишвелидзе, който приключи конкуренцията с актив от 272 кг (125 кг + 147 кг).

Извън класирането обаче имаше и неприятна вест за българския тим, защото американецът Хемпдън Морис събра дуел от 297 кг (126 кг + 171 кг), с които избута Иван Димов отвън първите 10 в подреждането за олимпийската подготовка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР