Габриел изтъкна, че основание за това може да бъде обстоятелството,

...
Габриел изтъкна, че основание за това може да бъде обстоятелството,
Коментари Харесай

МВнР би подкрепило запорирането на сметките на Руския културно-ин...

Габриел посочи, че съображение за това може да бъде събитието, че Руският културно-информационен център в София е във функционална връзка с Федералната организация по въпросите на общността на самостоятелните страни, така наречен " Россотрудничество ", а тя и ръководителят ѝ Евгений Примаков са в листата на глобените от Европейски Съюз. Управителят на Центъра е бил шеф на отдел в " Россотрудничество ".

 

" В този смисъл и с оглед придържане на единна позиция на Европейски Съюз по отношение на Русия и в подтекста на напъните за справяне със систематичната интернационална акция на Русия за дезинформация и манипулиране на информацията външно министерство би подкрепило замразяването на активите на " Россотрудничество ", в това число банкови сметки от страна на способените ведомства в Република България ", акцентира вицепремиерът.

Тъй като Министерство на външните работи не е способен орган по използване на глобите, външният министър предлага да бъде признат подобаващ нормативен акт, който да уреди пълномощията и отговорностите на обособените институции на национално равнище с акцент върху замразяването на финансови активи:

 

" И в този момент няма каквито и да било спънки да бъде потвърдена свързаността сред лицето в санкционния лист и " Россотрудничество ". Това, което ни липсва в България е допустимо най-бързо да приемем въпросния нормативен акт, в който финансовите институции, кредитните или тези, които имат пълномощия, да имат явен механизъм, съгласно който просто би трябвало да го приложат ", добави Габриел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР