Габриел Атал заменя на поста Елизабет Борн, която подаде оставка

...
Габриел Атал заменя на поста Елизабет Борн, която подаде оставка
Коментари Харесай

Макрон назначи гей за премиер на Франция

Габриел Атал заменя на поста Елизабет Борн, която подаде оставка в понеделник
Оплаква се от хомофобски нападки

Френският президент Еманюел Макрон назначи 34-годишния Габриел Атал за министър-председател. Атал, който е от еврейски генезис, е първият намерено хомосексуален министър председател на Франция, а негов сътрудник е евродепутатът и някогашен консултант на Макрон Стефан Сежурне.

Новината идва, откакто в понеделник Макрон одобри оставката на досегашната министър-председателка Елизабет Борн, която предприе извънредно непопулярната пенсионна промяна, провокирала безредици в страната, както и полемичен закон за имиграцията.

Смяната на премиерския пост няма безусловно да докара до смяна в политическия курс на страната, само че дава сигнал за предпочитание да се подобрят възможностите на центристката партия на Макрон на европейските избори през юни. Според изследвания партията му за момента изостава от “Национален общ брой ” на Марин Льо Пен с към 10 пункта, показва “Ройтерс ”.

Атал, който досега беше министър на образованието, е приключил е интернационалните връзки. Започва работа в Народното събрание като стажант, по-късно продължение на 5 години е консултант на министъра на опазването на здравето. По-късно става и народен представител.

През 2018 година Атал е оголен като педераст от негов някогашен съученик. След този случай той се оплаква пред медиите, че става обект на антисемитски и хомофобски нападки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР