Гъбите за миене на съдове са полезни дори в градината.

...
Гъбите за миене на съдове са полезни дори в градината.
Коментари Харесай

Гъбите за миене на съдове могат да се използват и в градината

Гъбите за миене на съдове са потребни даже в градината.

Кухненската гъба е един от най-мръсните предмети в нашата кухня. И до неотдавна, както би трябвало, след 10 дни, постоянно я изпращах в кошчето. Докато не видях по какъв начин приятелите ми употребяват старите гъби.

Дренаж за стайни цветя
Кухненската гъба има способността да всмуква и, в случай че е належащо, да отделя огромни количества вода. Находчивите цветари се възползват от това й свойство.

Изрежете кръг от гъбата, който е малко по-малък в диаметър от дъното на саксията. Поставете го в саксията с меката страна нагоре и поръсете с пръст. Сега, при щедро поливане, водата няма да се оттича в чинийката, а ще се всмуква от гъбата. Когато почвата изсъхне, гъбата последователно ще връща запасената влага.

Спасител за зеленчукопроизводителите
Същият трик може да бъде потребен за притежателите на оранжерии. Ако времето е горещо и не можете постоянно да поливате растенията, гъбите за миене на съдове ще ви оказват помощ още веднъж.

Намокрете усърдно гъби с вода и ги поставете под корените на краставиците, доматите, чушките. Влагата от гъбите последователно ще намокри почвата и ще попречи на растенията да изсъхнат.

За поникване на семена
Гъбата ще свърши тази работа още по-добре от памучните тампони. Направете няколко разреза във влажна гъба и поставете семената там. Покрийте с друга влажна гъба.

След това налейте вода в транспарантна пластмасова кутия и затворете капака. Остава да обвиете цялата кутия с найлоново фолио и да я оставите на топло място. След седмица-две семената сигурно ще са покълнали.

 Гъбите за миене на съдове могат да се употребяват и в градината

Комплект за унищожаване на лак за нокти
Просто поставете гъбата в малко стъклено бурканче. Навлажнете с лакочистител и универсалният комплект за разчистване на ноктите е подготвен! След приложимост бурканчето може да се затвори с капачка и да се употребява наново, когато е належащо.

Подложки за отбрана на пода и други повърхности
От остарялата гъба могат да се изрежат уплътнения, които ще работят като отбрана. Като ги залепите към дъното на вазата или краката на мебелите, можете да отбраните лакирания си под или пластмасов перваз на прозореца от неприятните драскотини.

 Гъбите за миене на съдове могат да се употребяват и в градината

За разчистване на обувки
Дори изтърканата гъба може да ви бъде потребна за разчистване на обувките. Старите кухненски гъби са постоянно на разположение и може да ги ползвате за разчистване на обувките.

 Гъбите за миене на съдове могат да се употребяват и в градината

Вижте още: Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна. Чудесна концепция!

За да почистите маратонките си след разходка, би трябвало леко да навлажнете гъбата и да я прекарате с меката страна впо тях. Твърдата страна е подобаваща за измиване на подметката и упоритите замърсявания.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР