Гъбичиките са заболяване, което е сред най-неприятните. Те представляват вид

...
Гъбичиките са заболяване, което е сред най-неприятните. Те представляват вид
Коментари Харесай

С тези безценни бабини съвети забравих за гъбичките под ноктите на краката

Гъбичиките са заболяване, което е измежду най-неприятните. Те съставляват тип кожна зараза, а краката най-често страдат от нея. Обикновено можем да развием гъбички по топлите, влажни и непроветрени места на краката си. За да се предпазим от заболяване е доста значимо да поддържаме краката си чисти и да ги проветряваме допустимо най-често. Но от време на време те се появяват даже и да сме взели всички превантивни ограничения.
Затова през днешния ден ви предлагаме няколко скъпи препоръки, с които елементарно да се преборим с досадните гъбички. Първият метод включва ябълков оцет и топла вода. Смесваме в леген водата с оцета в съответствие 1:1. След това потапяме краката си в съда и по този начин ще унищожим инфекцията.
Вторият съвет включва масло от риган.

ЗА ЦЕЛТА НИ ТРЯБВА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН, ЗАЩОТО Търговско отделение ИМА АНТИБАКТЕРИАЛНО СВОЙСТВО.
Смесваме 2 капки от маслото със супена лъжица зехтин, след което нанасяме сместа по инфектираните места, като е значимо краката ни да са чисти и сухи. Последният съвет, който ще ви представим през днешния ден, включва сода за самун.
Взимаме леген и го пълним с топла вода.
В нея разтваряме 2 супени лъжици сода и потапяме краката си.
За да се отървем от неприятните гъбички е нужно да повтаряме процедурата всеки ден.

Още потребни препоръки, с които ще преборите тази злина
Ролята на обувките
За гъбичките по краката обувките имат извънредно значение. Изхвърлете всички обувки, които към този момент не носите и са остарели или износени. Другите се пробвайте да отперете от вътрешната страна или пък ги изкарайте да се проветрят и напекат на слънце. Лекари поучават да не слагате един и същи чифт всеки ден, а да имате два, които да редувате. Идеята е да дадете време на обувките да подишат (необходими са най-малко 24ч). Ако пък забелязвате, че в тях се задържа влага, сложете вътре платнена торбичка със сода за самун, с цел да всмуква водата и миризмата.

Лична хигиена
Личната хигиена е друго значимо оръжие, пред което гъбичките по краката са безсилни. Когато се къпете, обърнете особено внимание на ходилата. Измийте ги добре със сапун и гореща вода, изключително по гънките около пръстите – обичано място на гъбичките. Желателно е това да става директно преди излизане от банята. След това хубаво ги подсушете – имайте поради, че тези бактерии обичат влажните места. Накрая се погрижете и за педикюра си. Колкото по-неподдържани и огромни са ноктите на краката ви, толкоз по-голям е шансът там да се задържат микроби или влага, които да се трансфорат в причина за микоза.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР