Габи е само на 8 години. Родена е със Спина

...
Габи е само на 8 години. Родена е със Спина
Коментари Харесай

Зов за помощ! Да помогнем на Габи в борбата й с коварната болест

Габи е единствено на 8 години. Родена е със Спина Бифида и Хидроцефалия. На 4-месечна възраст е оперирана като й е подложен шънт и за хидроцефалията, написа trafficnews.bg.

Когато Габи е на 2 години, при надзорен ЯМР на гръбнака е открит израстък в гръбначният дирек, който притиска гръбначния мозък. Направена е интервенция за премахване на тумора.

5 години по-късно още веднъж при надзорен ЯМР се открива, че туморът е на същото място, доста по-голям от предходния и още веднъж е опериран. Според лекарите направили интервенцията в България, тумора е отхвърлен изцяло.

1 година по-късно тумора е на същото място и притиска гръбначният мозък. Поради това Габи стартира да губи и дребното придвижвания, които има в долните крака. Вече няма сензитивност и в региона на корема и кръста, а отслабването на мускулатурата в тези области довежда ди деформиране на гръбначния дирек.

Родителите са създали консултация в Германия, в клиника Helios Kliniken Wiesbaden. Лекарите са на мнение, че тумора може да бъде остранен.

Сумата, която е нужна е 10 000 евро. За страдание тя е непостижима за фамилията на Габи.

Семейството на момиченцето моли всички хора с положителни сърца да й оказват помощ, с цел да живее пълностоен живот. Габи има вяра във положителното у хората, дано й дадем късмет!

Фотографи от Пловдив ще се съберат към тази идея с вярата да съумеят да помогнем на това детенце за едно по-добро бъдеще! Те провеждат благотворителна фото сесия, а събраните средства ще бъдат дарени за Габи. Тя ще се организира събота и неделя от 10:00 сутринта до 17:00 на четирите ни местоположения:

Гребната База - до трибуните

Градската градина - Симфонията

Капана - ул. Никола Дюкмекджиев

Панаира - основния вход

Всеки, който желае да си направи професионална фото сесия навън на себе си, на детенце или на близки хора е добре пристигнал на някоя от 4-те местоположения, като всички събрани средства от фото сесиите ще бъдат предоставени на детето.

Ако желаете да помогнете на детето може да го извършите и на следната банкова сметка: 

Дарителска сметка в лв.:
IBAN: BG25RZBB91551008539080
BIC: RZBBBGSF
Tитуляр: Gabriela Valentinova Atanasova

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР