Г раждани от София изразиха опасения от създалия се трафик

...
Г раждани от София изразиха опасения от създалия се трафик
Коментари Харесай

Пешеходци в риск след тази промяна в София

Г раждани от София показаха опасения от създалия се трафик след затваряне за ремонт на трамвайното трасе по линията на трамвай номер 5. По техните думи на площад "Възраждане " непрекъснато има рискови обстановки за пасажерите в рейсовете и трамваите, които стопират на спирката на площада. Те предоставиха на NOVA видеа, на които се вижда по какъв начин колите на градския превоз стопират близо един до различен и на слизащите пасажери им се постанова да маневрират в трафика.

"Многократно станах очевидец на няколко случая с причина за произшествия – хора, които слизат и се качват в трамвай номер 8 и 10. Тук стопира и рейс номер 5. Има засичане на транспортните средства и в същото време се редят и коли, което затруднява пресичането на хората, които би трябвало да заобикалят трафика ", съобщи Марияна Симова, гражданин на кв. „ Възраждане”. По думите на жителите в региона, спирката е прекомерно тясна и придвижването е доста натоварено.

Ремонтът на трасето ще продължи две години.

"След сигнала и нашите наблюдения още през днешния ден ще предложим пред непрекъснатата Комисия по превоз и сигурност на придвижването нова организация, която да се направи на спирката. Ще създадем всичко допустимо приоритет да бъде даден на градския превоз и спирката да бъде удължена ". Това съобщи в ефира на „ ” Иван Николов от Дирекция „ Транспорт” към Столична община.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР