Г-н Йорданов, аз не ви давам идеи как да пишете

...
Г-н Йорданов, аз не ви давам идеи как да пишете
Коментари Харесай

Асен Василев към Тошко Йорданов: Не ви давам идеи как да пишете песни, ще ви помоля вие да не ми давате идеи как да пиша бюджет

Г-н Йорданов, аз не ви давам хрумвания по какъв начин да пишете песни, ще ви помоля вие да не ми давате хрумвания по какъв начин да пиша бюджет. Това сподели финансовият министър Асен Василев към Тошко Йорданов от Има Такъв Народ по време на дебатите за продължение на удължителния закон за Бюджет 2022 година

" В Закона за бюджета за 2022 година, защото законите за бюджетите са годишни, те би следвало да изтекат с края на годината, е записано, че Сребърният фонд не се пипа, както и 4,5 милиарда Това е минималният размер на фискалния запас, който би трябвало да се поддържа, тъкмо с цел да не се пипат целевите фондове, нито Сребърният фонд, нито който и да е различен фонд. Те в никакъв случай не са били пипани. В момента имаме 10 милиарда ", добави още Асен Василев.

Депутатите одобриха на първо четене удължаването на бюджета от 2022 година до приемането на нов. Удължаването планува увеличение на пенсиите от юли, както и подсигурява естественото разплащане на страната до влизането в действие на бюджет за 2023 година.

Между двете четения на законопроекта се чака да бъдат признати оферти, свързани с приемането на 4,5 милиарда лв. неснижаем най-малко в сребърния фонд, които не могат да бъдат пипани от Министерството на финансите, както и оферти на общините с претенции за по-свободно потребление на държавната дотация поради идните локални избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР