-Г-н Циу, Huawei е известна в глобален мащаб най-вече със

...
-Г-н Циу, Huawei е известна в глобален мащаб най-вече със
Коментари Харесай

България ще е сред първите пазари, на които ще бъде пуснат новият флагман на Huawei

-Г-н Циу, Huawei е известна в световен мащаб най-много със своя бизнес на пазара на смарт телефони. От какъв брой време компанията участва на българския пазар и с какво са свързани главните й действия тук?

- Бизнесът на Huawei е разграничен в три разнообразни сегмента. Исторически първо компанията развива активността си, обвързвана с построяването на мрежи за телекомуникационните оператори. При него можем да кажем, че през днешния ден една трета от световното население употребява наши мрежи.

Лонгруи Циу (Джефри) е шеф на Huawei Consumer Business Group за България и Македония от края на 2016 година. Преди това е управлявал офисите на компанията в Индия, Сърбия и Швеция.

Бизнесът с мобилни устройства стартира през 2004 година с появяването на първия мобилен телефон на компанията. 5 години по-късно е пуснат първият й смарт телефон. Първоначално тя прави такива за свои клиенти, да вземем за пример телекоми, които ги продават под своите марки. Третият бизнес е обвързван с даването на решения за телекомуникационните компании, свързани с тяхната активност. В България развиваме активност и в трите обособени групи.

 Снимка 381912
Източник:

-Кога компанията отваря първия си офис в България?

- Много хора считат, че присъстваме на пазара от скоро, като ни свързват най-много с бизнеса ни със смарт телефони. Той стартира да работи още през 2005 година, като той покрива мрежовите услуги на компанията. Смартфоните ни се продават на българския пазар от 2010 година. Преди две години пък порти отвори центърът за обслужване на клиенти в София.

- Как можем да кажем, че се развива българският пазар за компанията спрямо останалите в Централна и Източна Европа?

- През тази година в страните в района, в това число и в България, отчитаме доста бързи темпове на напредък. На българския пазар отчитаме 67% растеж на приходите ни на годишна база. По размер на продажбите сме в топ 2 за страната.

Бизнесът ни с устройства се разви доста добре изключително през последните години. Успяхме да изпреварим Apple, както по доставки, по този начин и по продажби към крайни клиенти (според данни на IDC и Gartner).

Мисля, че триумфът главно се дължи на известността на продуктите ни от страна на потребителите. Също по този начин можем да го разбираем още с това, че изградихме доверие към марката. Ние отчитаме и един различен сериозен фактор за развиването ни - забележителна част от хората, употребявали наши устройства, ги предлагат.

 Снимка 381899
Източник:

- Кои са най-популярните модели на Huawei у нас сега?

- В началото на април представихме нашия флагман P20 Pro. На българския пазар моделът се оправя доста добре. По отношение на размера продажби най-популярен в страната е P20 Lite, който е доста сполучлив модел, тъй като по цена той е в междинния клас, само че неговата визия, както и функционалностите му са доста близки до тези на флагмана. През този месец следва да пуснем новите флагмани от серията Mate 20. Този модел чакаме да бъде измежду най-добре праставящите се. България ще бъде една от първите страни в Европа, в които ще започват продажбите. Моделите ще пристигна по-бързо, в сравнение с редица западни пазари, като Германия, да вземем за пример.

- Кои са най-важните неща за българския клиент, когато избира нов смарт телефон?

- Със сигурност камерата е нещото, което провокира сериозен интерес измежду българските консуматори. Тя се оказва измежду най-важните фактори за клиентите ни тук и поради това камерата е едно от нещата, на които разчитаме най-вече за продажбите си. Другото нещо, което важи изключително за бизнес сегмента, е издръжливостта на батерията. Хората в България се интересуват доста и от хардуер параметрите на устройствата, като процесора, паметта и други.

Може да се каже обаче, че единствено сред 5 и 10% от хората употребяват цялостния потенциал на устройствата. За по-голямата част от потребителите телефонът е главно за правене на фотоси, водене на диалози и изпращане на известия.

 Снимка 381907
Източник:

- Разкрийте нещо, с което можем да чакаме, че ще ни изненадат новите модели на Huawei .

- Компанията към този момент разгласи процесора, който ще бъде " сърцето " на нашите нови устройства. Kirin 980 беше показан на 31 август и е първият, който е създаден по така наречен 7-нанометрова технология. Това значи, че защото процесорът е формиран от дребни транзистори, при тази технология на един квадратен сантиметър могат да се съберат 6,9 милиарда такива.

Той има доста огромна изчислителна мощност. За съпоставяне предходните топ процесори на пазара бяха с 10 нанометра. Ние сме първите в промишлеността, които показаха подобен процесор и се счита, че тази технология ще бъде бъдещето на смарт телефоните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР