Г-н Тасков, Вие сте водач на листата на МК ВМРО

...
Г-н Тасков, Вие сте водач на листата на МК ВМРО
Коментари Харесай

МК „ВМРО – БНД “ ще работи за създаване на Държавно спортно училище и Кризисен център за жертви на домашно насилие в Благоевград 

Г-н Тасков, Вие сте лидер на листата на МК „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “ какво е нещото, което сплоти обединението?

Събра ни това, че всички ние желаеме да има работещ общински съвет, който да се води само от ползите на жителите. В последния мандат на локалния парламент ясно се видя, че липсва политическа отговорност, липсва идентификация на хората, които вземат участие в локалния орган на самоуправление, какъвто е Общински съвет. Липсва това, че в Общински съвет концепциите и идеите, които се пазят, сякаш остават неразбираеми и скрити за жителите. Затова създадохме тази листа от 33-ма претенденти за общински съветници, в която се знае кой кой е.

В листата има политически представители, има потвърдили се експерти, специалисти и общественици. Тъй като няма по какъв начин да изброим всички, ще загатна единствено част от тях. Вангел Тодоров е млад мъж, който има доста хрумвания за бъдещето на Благоевград. Той е регионален координатор на ВМРО-БНД и ръководител на общинското управление на ВМРО-БНД – Благоевград, помощник на член на Европейския парламент, огромен патриот и родолюбец.
Д-р Ваня Алексиева, която е измежду представителите на БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ, е потвърден специалист в региона на образованието и обществените действия и познава добре проблемите на тези два бранша.
В нашата листа са и хора като Петър Михтарски – почетен жител на Благоевград, именит български футболист. На него ще разчитаме доста в областта на спорта, тъй като той е от тези среди и добре познава проблемите, които вълнуват спортната общественост.
Адвокат Мария Георгиева е правист с дългогодишна процедура, със стабилен административен и управнически опит. Тя е ръководител на Адвокатска гилдия – Благоевград. Основател и началник е на „ Център за гратис правно консултиране “ на лица в неравностойно състояние. През последните години работи доста интензивно в посока оказване на помощ на дами, станали жертва на домашно принуждение.

В листата ни има и хора, които имат богат управнически опит като Йордан Андонов, който е избиран за депутат, бил е и общински консултант. Неговият опит в областта на локалното самоуправление и в работата с държавните институции ще бъде скъп за идващия Общински съвет, защото познава механизмите и ще ни спомага за реализирането на целите, включени в нашата стратегия.

Злата Ризова също има скъп опит като общински консултант. Доказала е, че знае по какъв начин да отстоява правилата си и постоянно да работи в името на Благоевград.
Теодор Тошев, който също е в нашата листа, е юрист и дълготраен правист на Общински съвет. Познава добре всички закони, наредби и нормативни актове, които касаят работата на локалния парламент. Притежава експертиза, която е изключително нужна за вярното действие на Общински съвет.
Развитието на културата също е измежду нашите цели, като тук ще разчитаме доста на артиста от Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград Теодор Куков.

За моя огромна наслада в листата откриха място и доста младежи с положително обучение и образование. Това са хора, които са решили да живеят в Благоевград, тук да основат фамилии и да се развиват тук. Такива са Петър Андонов, Кристина Стойчева, Даниел Велев, Симеон Кетипов, Димитър Хайдушки, Кристина Дерменджиева...
Всъщност всеки един от 33-ма сътрудници от листата би бил добър консултант и не инцидентно листата на МК „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “ е определяна като най-силната. Вярвам, че нашата листа ще има най-голямо посланичество в идващия Общински съвет.

Какви са целите на МК „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “?

Нашите цели за мандат 2023 – 2027 година обгръщат необятен кръг от тематики и проблеми, които могат да бъдат решени и това доста ще усъвършенства качеството на живот в Община Благоевград. Сред тях са наложителните, без които няма по какъв начин да дадем оня животворен подтик, от който Благоевград незабавно се нуждае - създаване на Индустриална зона и основаване на добре платена трудова претовареност, възстановяване на общинската инфраструктура, обезпечаване на по-голяма сигурност на жителите.
Като приказваме за инфраструктура би трябвало да обърнем доста съществено внимание в частта ВиК. Нашите наблюдения са, че Благоевград незабавно се нуждае от нов воден цикъл, тъй че да бъдат обхванати всички съществуващи водопроводни и канализационни тръби и да сложим завършек на ежедневните повреди, разкопаване и месеци тиня.
Основен наш приоритет е основаването на Спортно учебно заведение в Благоевград. Това е една дългогодишна фантазия на доста хора в Благоевград и района. Имаме концепцията, имаме и хората, които познават механизмите по какъв начин фактически в града ни може да бъде разкрито такова Държавно спортно учебно заведение. Ползите са доста, нямам да изреждам всичките. Само ще кажа, че ще бъдат разкрити над 50 нови работни места. Най-важното е, че това ще даде опция на младежите да търсят професионална реализация посредством спорта. Това ще даде и неповторимата опция на Благоевград да затвърди името си като учебен и състезателен център, от който са излезли не един и двама велики спортисти, дали доста на спорта в България и по света.

Друг главен наш приоритет е разкриването на Кризисен център за жертви на домашно принуждение. Темата, за жалост, е изключително настояща в наши дни. Виждаме, че казусът придобива чудовищни размери, а в целия район към момента няма място, където жертвите да получат както нужната протекция, по този начин и поддръжка и подпомагане от адвокати, психолози, медици.
Предстои доста работа за бъдещите общински съветници. Ние сме с твърдото желание всичко в нашата стратегия да бъде изпълнено, защото там няма хрумвания, които да не могат да се осъществят посредством капиталовата стратегия на Община Благоевград.

Защо хората би трябвало да поддържа МК „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “ с № 69 в интегралната бюлетина?

Очаквам хората да ни поддържат на първо място, тъй като ни познават. Знаят кои сме, знаят качествата ни, познават и слабостите ни. Самият аз съм в политиката повече от 20 години и самоуверено мога да кажа, че за това време натрупах толкоз опит, че няма проблем, за който да не мога да намеря решение.
Нашата листа е формирана от хора, които си държат на думата и това е нещото, което за мен е главното и което ни сплотява. Имаме експертизата, имаме желанието, имаме и опита. Убеден съм, че можем да реализираме всичко, което сме си сложили като цел. С номер 69 Благоевград ще бъде в сигурни ръце!


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР