Г-н Тагарев не е упълномощен от българското правителство да поема

...
Г-н Тагарев не е упълномощен от българското правителство да поема
Коментари Харесай

Румен Гечев към Тагарев: Нямате мандат да се ангажирате за разполагане на ракетни системи у нас!

Г-н Тагарев не е акредитиран от българското държавно управление да поема задължения за увеличение на непознатите войски над това, което сме се разбрали в България. Той няма мандат от българското държавно управление. Освен това като министър на защитата той няма право да поема задължения за разполагане на ракетни системи в страната ни, за каквото нямарешение нито на държавното управление, нито на българския парламент. Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия Румен Гечев, депутат от " Българска социалистическа партия за България ".

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " уточни, че България би трябвало да извършва уговорките си като член на НАТО, само че договорът ни не планува да изпълняваме ролята на стражар и да решаваме военни спорове на островите Фиджи или в Аденския залив

Гечев се обърна към министъра на защитата, като го упрекна, че нарушава всевъзможни правила, а също и че е отишъл на посещаване във Вашингтон без мандат от държавното управление.

" От визитата на господин Тагарев има повече въпроси, в сравнение с отговори и рискове за Република България и нейното замесване във военни спорове ".

По думите му българската авиация е унищожена, българския морски флот и сухопътни войски били на колене.

" Ние сме подписали контракт с НАТО и би трябвало да изпълняваме своите задължения. Не би трябвало да играем ролята на плацдарм и да участваме във военни интервенции по всякакви острови ", акцентира той.

Гечев не скри възмущението си от дейностите на министъра на защитата, който се подписа върху първия изтребител, предопределен за България. И съобщи, че Българска социалистическа партия нямат доверие на министър Тагарев.

" Всеки министър може да върви на всички места, в случай че има положителни последици по-късно. Посещението на министър Тодор Тагарев в Съединени американски щати слага в риск страната ни ", безапелационен бе Румен Гечев.

Той изрази недоволството си от забавената поръчка на американските изтребители F-16, поръчани и платени от страната ни.

" Ние имахме планове. Не лъжете за закъснение поради Коронавирус. Изтребителите трябваше към този момент да са тук и да летят. Времето на нашите самолети изтича. Пентагонът излъга българската страна и своите сътрудници и ни препраща неизвестно къде ", сподели той.

" Българска социалистическа партия подлага на критика постоянно, когато са наранени българските ползи. Предлагаме и съответни решения. Ние сме дали своят вот военния бюджет и спомагателните разноски за българската войска. Ние не сме дали своят вот за противоракетни и противокорабни системи на българския бряг. Не желаеме да дадем парите, а да не идват самолетите ", сподели още Гечев.

Според Румен Гечев военният министър работи против българския народен интерес.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР