Г-н Стоянов, имахте възможността да участвате в Международното изложение за

...
Г-н Стоянов, имахте възможността да участвате в Международното изложение за
Коментари Харесай

Георги Стоянов: „Зелената седмица“ в Берлин отвори нови възможности пред Българския фермерски съюз

Г-н Стоянов, имахте опцията да участвате в Международното ревю за земеделие, хранително-вкусова индустрия и градинарство „ Зелена седмица Берлин 2023 “ Grüne Woche. Какви са усещанията ви?

Международното ревю за земеделие, хранително-вкусова индустрия и градинарство „ Зелена седмица Берлин 2023 “ несъмнено сподели какъв брой прогресивен е секторът. Липсата на форума в последните две години се усещаше осезаемо, тъй като това не е просто ревю, а място, на което ангажираните лица дискутираме редица основни проблеми.

Каква е равносметката от извършените срещи? За първи път представяте Българския фермерски съюз зад граница.

В формалната гала по разкриване на ревюто участваха европейският комисар по земеделие Януш Войчеховски, кметът на Берлин Франциска Гифай и министърът на земеделието в Германия Джем Йоздемир. Представих Българския фермерски съюз пред членовете на екипите им, а те от своя страна демонстрираха интерес за съдействие. С Германския фермерски съюз и Германската асоциация Райфайзен открихме общи визии за бъдещето на земеделието, които мислим да осъществяваме в взаимни планове на европейско равнище.

14 са родните производители от хранително-вкусовата индустрия, които съставляват страната ни. Сред тях има и членове на управляваната от вас организация, която предложи екшън проект с пет стъпки за поддръжка на родното произвеждане.

Една от първите направления, в които Българският фермерски съюз работи, още от основаването си, са свързани с по-стабилното земеделие и подобряването на пазарните позиции на родните производители. Вярваме, че ще се стартира дейна работа и по това направление. Българските щандове се открояваха и предизвикваха вниманието на хилядите гости. Не бива да забравяме, че огромна част от изложените артикули са присъщи единствено за нашите ширини и това ни прави неповторими.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР