Г-н Симеонов тъй като не желае да разговаря с ДПС

...
Г-н Симеонов тъй като не желае да разговаря с ДПС
Коментари Харесай

Нинова: Ще поканя колегите от ДПС на разговори и ще им представя законопроектите на Симеонов


Г-н Симеонов защото не желае да беседва с Движение за права и свободи потърси от наша страна поддръжка да беседваме с другите парламентарни групи и с Движение за права и свободи по неговите законопроекти, с цел да разберем дали те ще срещнат поддръжка там. Поехме този ангажимент, ще поканя сътрудниците от Движение за права и свободи на диалози и ще им показва тези законопроекти, ще бъда този медиатор и те ще решат какво ще вършат съответно по тези текстове. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща в Народно събрание с вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В отговор на въпрос дали е като пратеник на Валери Симеонов, Нинова сподели: Не, като опит – там, където има народен интерес в тези четири тематики – национална сигурност, демография, обучение и опазване на здравето да търсим рационално политическо, парламентарно и всякакво решение. „ Част от предложенията на Валери Симеонов биха претендирали такова единодушие, съгласно мен. Така че, мисля, че би трябвало да създадем нужното да го реализираме, макар разликите си и безапелационното ни заявление, че сме съпротива, която желае оставката на това държавно управление и му го заявих доста ясно: Вие сте част от това държавно управление, на което желаеме оставка ”, сподели Нинова.

Тя уточни, че Симеонов им показал няколко законопроекта - 4, два от тях показал още предходната седмица и по тях Българска социалистическа партия имат решения. Днес дал още законопроекти.

Самият Симеонов преди този момент отговори негативно на въпроса дали планува среща с Движение за права и свободи. „ Да създадем среща с Движение за права и свободи, значи да ги легитимираме като политическа мощ. За нас те са мафиотска конструкция ”, сподели той. Другата седмица – сряда се чака да има среща с ВОЛЯ.

По законопроектите Нинова напомни решението на Българска социалистическа партия от през вчерашния ден, че ще поддържат измененията в Закона за хазарта. За тютюнопушенето, тя уточни, че оставят депутатите да гласоподават по персонална преценка и по съвест. Вчера разискали в групата по какъв начин са ситуирани гласовете и по думите й, те са общо взето 50 на 50. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР