Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в

...
Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в
Коментари Харесай

Случаят „Нотариуса“: Демерджиев отправи въпроси към Сарафов, Стоянов и Славов от ефира на bTV

„ Г-н Сарафов в този момент ли провидя това, което се случва в прокуратурата, в този момент ли се ужаси, че с мними очевидци може да бъде повдигнато обвиняване на всеки без легален мотив и доказателства? За Калин Стоянов въпросът е за какво няма отговори, свързани с теча на информация, с метода, по който брачната половинка на Мартин Божанов се озова в ГДБОП, правена ли е инспекция, има ли резултати? Той дължи отговори за това дали полиция са охранявали тези клубове и на какво съображение “.

Тези въпроси насочи някогашният вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев в предаването „ Лице в лице “. 

В изявление пред Владислава Тричкова вътрешният министър приказва по всички горещи престъпни тематики в страната

„ Що се касае до господин Славов, той би трябвало да се ангажира да изследва всевъзможни връзки с магистрати и в случай че има съображение да предложи формиране на дисциплинарни производства, има инструментариум да го направи “, добави той. 

Снимка: bTV

По думите на Демерджиев вътрешният министър до момента не е дал никакви отговори по случая „ Нотариуса “ и неговото ликвидиране. 

„ От ГДБОП не е изтичала информация в посока на Нотариуса “, съобщи вътрешният министър

„ Единственият отговор, който чухме от него беше, че нямало данни и.д. основен прокурор Борислав Сарафов да има съпричастност по този случай. В нощта на убийството на Мартин Божанов служебният автомобил на министъра е един от тези, които посети местопроизшествието. Очевидно той следи от близко случая, само че до през днешния ден не разбрахме дали този човек е сътрудник на Министерство на вътрешните работи или някоя от службите “, разяснява Иван Демерджиев. 

Защо Мартин Божанов е мъртъв в случай, че се твърди, че е предстояло да му бъде повдигнато обвиняване, че е бил подслушван и наблюдаван, попита някогашният правосъден и вътрешен министър. 

„ Най-тревожен е казусът с теча на информация, какъвто явно е имало, с цел да се стигне до убийството на Мартин Божанов. Защото през днешния ден вместо да чуем версията на Мартин Божанов за това, което се е случвало в правосъдната система, за неговата роля и ролята на другите, които са взели участие в тази група за въздействие, ние ще чуем друга версия – такава, каквато ще ни бъде поднесена и то тъй като Мартин Божанов е мъртъв. Да се допусне той да бъде отстранен по този метод и по този начин да се отнеме опцията от първо лице да се разбере истината – явно някой не е желал тази истина да стигне до обществеността и в последна сметка се случи по този начин “, добави Демерджиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР