Г-н Радев вчера за пореден път каза, че има готово

...
Г-н Радев вчера за пореден път каза, че има готово
Коментари Харесай

Герджиков: Искаме да видим текста на конституцията на Радев преди края на изборите

" Г-н Радев през вчерашния ден за следващ път сподели, че има готово предложение за конституционна смяна. Според мен е извънредно значимо той да покаже това предложение преди втория тур на изборите. Текстът, който той ще предложи е значим и желаеме да го забележим незабавно ". Това съобщи пред  кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, повдигнат от Инициативен комитет.

" Постигнахме основната си цел да има балотаж, не сме удовлетворени, че разликата продължава да е огромна ", уточни той. 

По думите му това е мажоритарен избор и би трябвало да се сравнят качествата за президент.

" Аз не познавам господин Карадайъ и в никакъв случай не съм го виждам, както сподели Цветеслава Гълъбова, която съобщи, че май е видяла водачът на Движение за права и свободи да влиза в ректората. Това изказване е неистина и е неуместно. Бих се видял с всяка политическа мощ, която ни предложи поддръжка ", добави проф. Анастас Герджиков.

" Зеленият документ не трябваше да се вкарва преждевременно и внезапно, той принуждава хората да се имунизират, което е проблем. Очевидно е, че смяна би трябвало да има. Всички хора са уверени, че господин Радев е отпред на тази смяна, което не е по този начин. Ако не съумея на балотажа в неделя, ще се върна като учител в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е обособена тематика, това ще се разиска в университета ", добави проф. Анастас Герджиков.

Той дефинира концепцията, че пази партийни ползи в университета като " неуместна ".

" Телевизия " Алма Матер " в никакъв случай не е съществувала. Това може да се случи, в случай че се намерят средства. За момента тя е едно образователно студио ", посочи проф. Анастас Герджиков.
Според него ролята на президента за сформиране на кабинет е значима.

" Аз познавам Кирил Петков, считам че е превъзходен човек, въодушевен и окуражен. Надявам се, че ще бъде сполучлив министър председател, в случай че бъде определен. Говори се, че дебатът с господин Радев ще се състои в четвъртък, уповавам се да се състои, това е значимо. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме огромен късмет ", сподели още проф. Герджиков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР