Г-н Плочев не е спазил процедурата, каквото и да е

...
Г-н Плочев не е спазил процедурата, каквото и да е
Коментари Харесай

В Денят започва: ГЕРБ и БСП в спор за исканата оставка на проф. Плочев

Г-н Плочев не е спазил процедурата, каквото и да е желал да направи с това си писмо. Има процедура, която той би трябвало да извърви вътрешно в Здравната каса, като първо уведоми Надзора на Касата, по-късно здравния министър, а след това бъде дискутирано и на Министерски съвет. Това изясни в студиото на " Денят стартира " депутатът от ГЕРБ Александър Иванов във връзка желаната от здравния министър оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

Възниква въпросът - дали той, неспазвайки процедурата, би следвало да ръководи тази Каса и средствата за опазване на здравето, попита в ефир Иванов.

Проблемът не се корени в процедурните хватки, които се пробват сътрудниците да го вкарат, разяснява от своя страна депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов. Всички проблеми, които бяха заложени като мини и бяха посочени от опозицията при образуването и разискването на бюджета, в този момент стартират да излизат една след друга, изясни Михайлов. По думите му успокояването на ръководещите няма по какъв начин да тушира казуса с финансирането и организирането на опазването на здравето.

проф. Михайлов изясни още, че отговорностите към немската Здравна каса възлизат на над 120 милиона лв., към австрийската каса над 20 милиона лв., а към френската каса - на над 12 милиона лв.. Това са големи отговорности, установи той.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов увери, че средствата, които би трябвало да бъдат разплатени от НЗОК тази година към непознати каси, са планувани в бюджета и това било изяснено още преди няколко месеца при разискване в зала и комисии.

 Шефът на Здравната каса ще бъде изслушан от здравната комисия в Народното събрание Шефът на Здравната каса ще бъде изслушан от здравната комисия в Народното събрание
Шефът на Здравната каса професор Камен Плочев ще бъде изслушан от здравната комисия в Народното събрание. Миналата седмица министърът на опазването на здравето Кири...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР