Г-н Пецка, ЧЕЗ Разпределение обяви, че изкупува енергийни съоръжения, собственост

...
Г-н Пецка, ЧЕЗ Разпределение обяви, че изкупува енергийни съоръжения, собственост
Коментари Харесай

Томаш Пецка, ЧЕЗ: Изкупуването на съоръжения от ЧЕЗ Разпределение е важно за гражданите и за настоящите им собственици


Г-н Пецка, ЧЕЗ Разпределение разгласи, че изкупува енергийни уреди, благосъстоятелност на трети страни. Какви са пречките в процеса и какво може да се случи в случай че не бъдат изкупени уреди?

- Така е, изкупуването на уреди на трети страни е във фокуса на нашата активност и през тази година. Съществува обаче известно закъснение във връзка с документите за оборудванията - някои от притежателите не могат да дават всички нужни документи или самите притежатели са мъчно откриваеми. А изкупуването е извънредно значимо за вложителите. То ще разреши да бъдат завършени поетите задължения от двете страни по договорите за присъединение на уреди към електроразпределителната мрежа. След придобиването им от ЧЕЗ Разпределение, ще отпадне задължението на вложителите за поддръжка на енергийните уреди, която изисква запаси и е в тяхна тежест. Това минимизира риска жителите да бъдат пострадали поради повреди в уреди на трети страни. За вложителите е добре задължението за техническа поддръжка и за вярна и безвредна употреба да бъде наше. Така че мога да кажа, че изкупуването на оборудванията ще даде опция за вярното им и законосъобразно експлоатиране.

Какви старания полагате, с цел да приключите процедурите по изкупуване на уреди?

- Ние, от наша страна, сме създали всичко належащо за осъществяването на проекта за изкупувания. Мобилизирахме спомагателен запас за привършване на процеса по придобиване на оборудванията, осигурихме и финансиране посредством част от капиталовия заем от към 100 млн. евро, който получихме през 2016 година от Европейската банка за възобновяване и развиване. В подготвеност сме да изкупим всички уреди, които подлежат на изкупуване и имат нужните документи, стига да има предпочитание и от ответната страна за довеждане докрай на процеса. Важно е да се знае, че неизпълнението на договорите за присъединение е в прорез със законовите условия.

Как информирате притежателите на уреди?

- ЧЕЗ Разпределение поставя оптимални старания за информиране на притежателите на уреди, че подлежат на изкупуване и какво е належащо, с цел да завършат процедурите. Компанията изпраща писма, имейли, свързва се с тях по телефон. За страдание има и вложители, които са трансформирали своите адреси и контакти, което прави свързването с огромна част от тях невероятно. Призоваваме да се свържат с нас на имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти или да потърсят в централата на ЧЕЗ на бул. Цариградско шосе 159 в София сътрудници от отдел „ Придобиване на енергийни уреди “. Готови сме да предоставим спомагателна информация на всеки, който има потребност от обяснение.

Какви документи са нужни?

- Всеки случай е самостоятелен, само че най-общо към заявките за изкупуване е належащо да се прибавят документи за благосъстоятелност, позволение за градеж и за въвеждане в употреба на обектите, както и да се учредят вещни права и сервитути, които се изискват според Закона за енергетиката. Възможно е да се изискат и други документи според от спецификата на изкупуването, като ние предоставяме съответните съвещания. Изискваните от ЧЕЗ Разпределение документи са свързани със строителния развой и са издавани на притежателите по отношение на него, според българското законодателство. С представянето на тези документи се удостоверява, че енергийното оборудване е построено и съществуващо според законодателната рамка, т.е. оборудванията са законни и могат да бъдат механически експлоатирани и и поддържани.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР