Г-н Пардю, Вие сте военен и дипломат. Видяхте какво се

...
Г-н Пардю, Вие сте военен и дипломат. Видяхте какво се
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: България много греши. Времето за тормоз над Северна Македония приключи*

Г-н Пардю, Вие сте боен и посланик. Видяхте какво се случи във Вашингтон предходната седмица. Как ще се възвърне имиджът на Съединените щати на открито и по какъв начин американското общество ще откри сили да превъзмогне тези подиуми?

Да, апелът на президента Тръмп към крайнодесни разбойници да нападат Конгреса на Съединените щати беше фрапантен за американците и нанесе съществени вреди на имиджа на Съединени американски щати по света. Но той също по този начин беляза края на пагубната администрация на Тръмп. Той наруши клетвата си и опозори нацията, която съставлява. С Тръмп е свършено.

Възстановяването ще отнеме време, само че Съединените щати бързо ще се върнат към способената народна власт и ръководство. Не бих заложил против Съединените щати поради неуспехите на президентството на Тръмп.

Като някогашен дипломат на Съединени американски щати в България и един от основателите на Охридското съглашение Вие добре познавате Балканите. Следите ли настоящото напрежение сред София и Скопие? Каква е Вашата оценка и каква е формалната позиция на Държавния департамент?

Следя събитията на Балканите. И се усещам непосредствен както на България, по този начин и на Северна Македония. Смятам, че е неточност българското държавно управление да блокира процеса, който ще докара до присъединението на Северна Македония към Европейския съюз. Точно противоположното: България би трябвало да бъде труженик за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, а не съперник. Защото влизането на Северна Македония в Европейски Съюз е част от дълготрайния народен интерес на България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР