Г-н министър, другарите отляво няма как да ви го простят,

...
Г-н министър, другарите отляво няма как да ви го простят,
Коментари Харесай

Жесток Екшън В Парламента Рано Сутрин! Хвърчат Грозни Обиди И Тежки Обвинения! Преди Малко Елена Йончева Е Била

" Г-н министър, другарите отляво няма по какъв начин да ви го простят, в България Българска социалистическа партия приема с горделивост цялата история на Българската комунистическа партия, изпълнена с всеобщи убийства и концлагери, заличаване на елита. Очевидно Българска социалистическа партия има проблеми с демокрацията ", съобщи депутатката Галя Захариева от името на парламентарната си група, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя заявява цялостната поддръжка за Вълчев и неговия екип, " тъй като образованието е главен приоритет за държавното управление на Бойко Борисов, а министерството напълно работи за осъществяване политиките на ГЕРБ ".

" Няма да допуснем да се прикрие незаконното минало, историята би трябвало да бъде учена такава, каквато е, не може да се търси баланс сред жертвите и техните палачи, се споделя още в текста на декларацията ", акцентира Захариева.

И укори и извънпарламентарните десни партии, които не реагират, а в това време се дефинират като достоверно десни.

" Странно спотайване, било, тъй като те няма по какъв начин да обяснят за какво, когато до 2001 година са разполагали с цялата власт, не са въвели минимална лустрация, обективно проучване на историята, за какво не са били изоблечени изцяло доносниците, а вместо това са им били дадени предприятия. Тъй като ГЕРБ са необятно скроени демократи, за следващ път подаваме ръка и предлагаме да застанем всички твърдо зад европейското бъдеще на родината ", приключи изказването депутатката.

Последва отговор на Българска социалистическа партия, в който Валери Жаблянов посъветва ГЕРБ да премине през вътрешен катарзис, с цел да стигне до онази демократична непорочност, за която приканва всички народни представители, защото управлението и на ПГ, и на самата партия са съпричастни с някогашния комунистически режим.

" Българска социалистическа партия нито в едно свое деяние не е прибягвала и не е допускала нарушение на конституцията като път за налагане на демокрацията. Левицата, като последовател, един от стожерите на конституционния ред, приканва болшинството да не разграничават конституцията и демокрацията. Ако ГЕРБ и управлението му разбере тази елементарна аксиома, ще влязат в положителните европейски дясноцентристки партии ", акцентира социалистът.

Той се върна и на неприетата оставка на Делян Добрев и вчерашното мнение на Конституционния съд по проблема, че това е било противоконституционно.

" ГЕРБ нарушава конституцията с желанието да се избави дискусионната политическа кариера на Делян Добрев ", разяснява Жаблянов.

На собствен ред Добрев нападна Елена Йончева, поради които изказвания по Кумгейт той подаде оставка, а след това я оттгегли - да отговори дали е съучастник в офшорка и има ли отношение към източването на КТБ.

" Ако не може да отговори, да си подаде оставката ", прикани някогашният енергиен министър.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР