Г-н Корадов, вие сте част от обновлението на БСП в

...
Г-н Корадов, вие сте част от обновлението на БСП в
Коментари Харесай

Любомир Kорадов: БСП е единствената алтернатива на това пагубно за страната ни управление

Г-н Корадов, вие сте част от обновлението на Българска социалистическа партия в Пловдив, което включва значително футболни митове от града под тепетата. Защо приехте това предложение?
За страдание, последните години ни ръководят хора, които всеки ден ни потвърждават, че единствената причина, заради която са в политиката, е за лично облагодетелстване, а грижата за хората липсва. Българска социалистическа партия се потвърди като единствената опция на това пагубно за страната ни ръководство. Когато ме поканиха да бъда част от тима на социалистите, одобрих без никакво съмнение, тъй като знам, че мога да бъда потребен и дружно да спасим страната.
С какво смятате, че може да допринесете в политиката и в развиването на Пловдив? Кой ще бъде най-важният акцент в работата ви?
До в този момент съм бил надалеч от политиката. Аз съм човек на действието, и когато се заема с нещо, го върша от сърце, давам всичко от себе си и постоянно довеждам нещата до край. Разбира се, аз ще подчертавам на спорта и земеделието – две извънредно значими области, в които за жалост проблемите са извънредно доста.
Кое спъва развиването на града и каква е вашата визия за бъдещето му - съответно и отвън популистките обещания?
Не обичам популистките приказки. Пловдив има голям капацитет за развиване. Имаме дадености, които за жалост не съумяваме да използваме. Тепетата, реката, многопластовата история, спортните бази – можем да превърнем Пловдив в доста по-привлекателен град. За мен това може да стане с доста работа, сливане на силите на страната и общината, както и с привличането на специалисти във всяка сфера – само че не псевдо специалисти, които би трябвало да бъдат назначени някъде, а такива, потвърдили се през годините с действителна работа, действителни решения и изпълнени сполучливо планове. Всеки, който обещае самичък да се оправи с всичко, без помощ от експерти, искрено ви заблуждава.
Вие сте един от най-големите производители на розово масло в региона - какво се случва в последните години с този бизнес и държим ли към момента водещи позиции в международен мащаб в него?
Да, по този начин е. Занимавам се с произвеждане на розово масло от 2001г. От 2001г до 2016г в бранша имаше дефицит на розови масиви и по тази причина производството на розово масло беше незадоволително. Но в последните пет се получи свръхпроизводство и понижено търсене, заради ценовата конкуренция от страни, които биват финансирани от личните си държавни управления.
Какви компликации срещате самият вие като производител и по какъв начин може той да се развие отсега нататък?
Трудности има доста. Бюрокрация, дотациите от страната към етерично-маслените култури /роза и лавандула/ са равни на едногодишните зърнени култури,което е неуместно, защото в нашия бранш главно се употребява ръчния труд за прибиране и поддържане на реколтата.
Успява ли страната да подтиква задоволително земеделските производители - както дребни, по този начин и огромни и в случай че не, какво би трябвало да се направи?
Според мен би трябвало да се преразгледа контракта с европейската комисия по земеделие и бранша розопроизводство, което е знак на Република България би трябвало да бъде в допълнение подтикван и финансиран както от Европа, по този начин и от държавното управление. Като производители на най-качествен артикул розово масло, максимален производител на лавандулово масло и типичните за България етерични масла и билки, държавното управление би трябвало да обърне специфичен и предпочитан взор към нас.
Как бихте убедили гласоподавателите от Пловдив да гласоподават за вас?
Излизам с лицето си – аз съм Любомир Корадов, футболист на „ Локомотив “ Пловдив, производител на етерични масла, земеделец, състезателен почитател, пловдивчанин, другар, брачен партньор и татко. Не се тормозя да приказвам лице в лице с хората. Кампанията ми ще бъде тъкмо такава – без огромни, претенциозни срещи, популистки послания и гръмки обещания. Ще обиколя Пловдив, ще приказвам с пловдивчани. Искам да чуя техните проблеми, и за какво не дружно да намерим решение. А в случай че бъда определен за депутат, ще работя за смяна в законодателството, тъй че да бъде улеснен и усъвършенстван живота на всеки един гражданин на Пловдив, а и жител на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР