Г-н Караджов е просто един брокер на Трифонов, обяви още

...
Г-н Караджов е просто един брокер на Трифонов, обяви още
Коментари Харесай

Тотално разпадане: Петков искал от БНБ да разследват корупция, Каримански бил червена линия

Г-н Караджов е просто един брокер на Трифонов, разгласи още министър председателят
Кирил Петков предложи и шефа на Българска народна банка да проверява корупцията, тъй като всички парични средства минавали от там. Именно по тази причина не желали и Любомир Каримански, тъй като алената им линия е – корупцията и за тях имало риск, че той не може да извърши ролята си на гуверньор.

Петков звъннал на Слави Трифонов, с цел да изиска различен на мястото на Каримански, само че от оня миг двамата спрели да поддържат връзка. „ Дори на срещата в Рим, аз отидох при Тошко Йорданов и му споделих, че е време да стартираме да приказваме, а той ми сподели, че не е оторизиран да приказва с мен “, съобщи Петков и добави, че въпреки всичко съдружните препоръки продължавали, само че без връзка с Трифонов.

По думите на премиера Гроздан Караджов изискал нови 3 милиарда за Министерство на регионалното развитие, които да отидат в същите тези строителни компании, където той видял, че „ изнасят чанти с пари “. Така у Петков се зародил боязън, че с тези пари ще хранят същите тези хора, против които се оповестили.

„ В този миг е война и най-лошото, което може да се случи е нови избори и служебно държавно управление. Това е стила на Слави, играе силово и не му пука какъв е резултата за народа. 7 милиона индивида да разчитат на този разбор “, добави още министър председателят и съгласно него нямало виновен политик, който да пусне в този миг страната по тази серпантина.

„ Трифонов не схваща от финанси, външния ни заем с 2 милиарда по-малко, а тези 10 милиарда са, с цел да се рефинансира действителен заем. Тези хора бяха в политиката, с цел да се опитат да вземат едни публични поръчки през АПИ, когато това не се случи те излязоха “, продължи с обвиняванията Петков и ги съпостави с един артист, който просто си потегля.

Кирил Петков разгласи, че не можел да приказва с ГЕРБ, до момента в който Бойко Борисов „ стоял откъм гърба и си пушел пурата “, тъй като бил последовател на чистия въздух. С Движение за права и свободи също не можели да приказват поради Делян Пеевски, тъй като не можел да се прибере и да се огледа в огледалото. „ Възраждане “ също не били вид, поради проруските им изказвания.

„ Моята вяра е да има 12 самостоятелна, виновни депутата от Има Такъв Народ, които да застанат до нас и да кажат, че страната е по-важна. Няма метод всичките да се радват и да са толкоз безотговорни като техния водач “, съобщи още Петков.

Запитан къде са изхарчени 9 милиарда лв. за 9 дни, министър председателят предложи на всички да изгледат интервютата на Асен Василев. „ Обещавам още през днешния ден да публикуваме къде са отишли парите “, съобщи Петков.

Беше ми декларирано, че в случай че имам проблем с господин Караджов имам проблем с господин Трифонов, тъй като господин Караджов е просто един брокер “, разгласи още Петков.

Партенка било, че Весела Чернева е външен министър в сянка и се отдръпнал изцяло от тази тематика, като оставил само Министерство на външните работи да води тази политика. „ Сделката, която наподобява, че благодарение на външно министерство е невиждан триумф, европейските ни сътрудници ще се съгласят да се случи първата междуправителствена конференция само през промяна на конституцията “, съобщи още Петков, само че посочи, че това не било контрактувано. 

Отношенията му с Румен Радев пък охладнели, тъй като имали разлики по тематиката с Украйна. Според президента не трябвало да се намесваме в този спор, тъй като сме покрай Русия, а Петков не бил склонен, тъй като трябвало да покажем ясно евроатлантическата си ориентировка. 

Петков се ожали, че огромен проблем на това държавно управление е, че работи по 20 часа и нямали време да си създадат пиара, тъй като стопанската система растяла, с бежанците се справили, вдигнали пенсиите, справили се с газовата рецесия. 

По отношение на предлагането Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, Петков съобщи, че Станислав Балабанов от Има Такъв Народ е пратил есемес до Лена Бориславова с „ не “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР