Г-н Главчев избра страната на ГЕРБ и ДПС и остави

...
Г-н Главчев избра страната на ГЕРБ и ДПС и остави
Коментари Харесай

Лена Бориславова: На лицето на Живко Коцев е изписано, че той не е престъпник

„ Г-н Главчев избра страната на ГЕРБ и Движение за права и свободи и остави в този кабинет тези министри, които от наша позиция бяха мощно подложени на критика поради подозрения, че ще провеждат почтени избори. А точно министърът на Министерство на вътрешните работи и на електронното ръководство “.

Това заяви Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ (ПП).

Тя акцентира, че Георги Гвоздейков, който остава като министър на превоза, към този момент не е представител на Политическа партия.

 

„ Кабинетът е мощно провокативен. Съставът на този кабинет е освен политически недопустим, той е силно провокативен и повдига доста озадачаващи въпроси, когато погледнем трите огромни абсурда, които тресат българското общество “, посочи тя.

 

По думите ѝ, първият скандал е обвързван с „ Турски поток “. „ Човекът, който последно редактира тази пътна карта, с която се дава всичко на Русия, внезапно се оказва препоръчан за министър на енергетиката “, съобщи Бориславова.

 

Следващият скандал е обстановката в правосъдната система: „ На фона на целия този скандал за министър на правораздаването се предлага не какъв да е, а заместникът на Сарафов “.

 

„ Аз нямам никакво съмнение за конституционните промени. Цялото Народно заседание (НС) с нужното болшинство одобри тези конституционни промени “, безапелационна беше тя по отношение на измененията, касаещи служебния кабинет.

 

„ В момента виждаме, че някогашният министър председател е шеф на администрацията и секретариата на президента. И тогава, за разлика от в този момент, нямаше парламентарен надзор “, уточни тя по отношение на това кое е особеното след тези промени.

„ Много дребен е шансът да се озовем с едно напълно друго Народно заседание и депутати, които в никакъв случай не сме виждали. 240 депутати напълно разнообразни надали ще имаме.

 

С един спомагателен закон, който ще контролира работата на служебното държавно управление и депутати, ще може да се контролира, стига да има задоволително време “, изясни тя в утринния блок на bTV.

 

„ Няма конституционна рецесия “, акцентира Бориславова.

Тя изясни, че кабинетът на Денков още през декември е снел доверието си от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той не е бил заменен, тъй като е било належащо гласоподаване от Народното събрание и да има заместител, който да е взаимно допустим за двете страни.

 

„ Неговата фигура е показателна за проблемите за състава на служебния кабинет. От една страна е определена страната на ГЕРБ и Движение за права и свободи от страна на господин Главчев, в случай че изобщо е имал този избор “, изясни тя.

 

Бориславова напомни, че против Стоянов имаше митинги и, че той отхвърли и да се появи на чуване в комисията за Нотариуса в Народното събрание. „ И по-късно господин Главчев да каже - той ще е “, възмути се тя.

 

Бившият представител на държавното управление разяснява и информацията, че съпредседателят на ПП Кирил Петков се е срещал с Калин Стоянов: „ Той е изразил мощното си терзание, че няма да има почтени избори, в случай че се поверят напълно на екипа на Калин Стоянов “.

 

Тя уточни, че откакто Калин Стоянов е споделил, че единствено Кирил Петков се е срещал с него, „ водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха тези, които късаха ризи в негова отбрана “. Това доказвало, че те го познават и той би защитавал техните ползи.

 

По отношение на Живко Коцев тя сподели: „ Информацията, която излиза за оказван напън върху него от Калин Стоянов и прокурори, е безусловно скандална “.

 

По думите ѝ, в случай че има информация за осъществено от него закононарушение, той би трябвало да бъде притеглен като обвинен и разпитан, а не да му „ подпъхват подготвен документ – подай оставка, че другояче неприятно ти се написа “.

„ Г-н Коцев е 33 години в системата на Министерство на вътрешните работи. Той е доста наясно какво може да му се случи. Цялото общество е наясно какво може да му се случи “, добави Бориславова.

 

„ Много е комфортно тъкмо в този миг всички тези служби, чиято промяна се стремяхме да реализираме, биват задействани против лица, които са част от тима, който се пробва да прокара тези промени.

На мен ми наподобява, че натискът е извънредно мощен, нежеланието за промени е на живот или гибел “, съобщи тя.

 

По думите ѝ, на лицето на Живко Коцев е изписано, че той не е нарушител.

 

Попитана дали Политическа партия са подготвени да продължат диалозите с ГЕРБ след изборите, Бориславова отговори: „ Докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда господин Делян Пеевски, ние не можем да продължим диалози с тях “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР