Г-н Дунчев (депутатът от Продължаваме промяната и бивш директор на

...
Г-н Дунчев (депутатът от Продължаваме промяната и бивш директор на
Коментари Харесай

Земеделският министър прати Александър Дунчев на ``лекар, за да се успокои`` |

Г-н Дунчев (депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен шеф на " Агенцията по горите " Александър Дунчев - бел. ред.) може би трябва да посети доктор, с цел да се успокои.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Иван Иванов пред Българска национална телевизия в отговор на изказванията на Дунчев за. 

Според някогашният шеф на Агенцията по горите зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е обликът на задкулисието и той е индивидът, който спуска описите с хора, които би трябвало да се сменят.

Обвиненията са прекомерно евентуално подтикнати от персоналните му упоритости за развиване в този бранш, сподели министърът от Българска социалистическа партия. 

По думите му всички чиновници в горската система дават отговор на избрани условия и са експерти в системата. Земеделският министър допълни, че е несъответствуващ моментът, в който Дунчев " занимава с персоналните си проблеми, като по този метод подлага динена кора на обединението ".

" Мисля, че през днешния ден беше ясно казано от вицепремиера Корнелия Нинова в диалог с Кирил Петков, че, а персоналното виждане на господин Дунчев, тъй че аз ще се въздържа от мнения по тази тематика ", добави Иванов.

Според него измененията в горския бранш, които се вършат сега, целят да бъде изгонена горската мафия: " Допускам, че тези офанзиви са от компании, на които са накърнени ползите. Фирми, които спекулираха на пазара и вземаха прекалено висока цена от жителите ". 

Иванов добави, че за изказванията си Дунчев би трябвало да показа доказателства. 

Откакто съм министър, в Държавните горски предприятия са направени 68 000 инспекции и са формирани 2265 акта за нарушавания. От Изпълнителната организация по горите са направени 60 000 инспекции, формирани са 995 констативни протокола и над 1600 акта за нарушавания. Има и преписки в прокуратурата, сподели още земеделският министър. 

По думите му от МЗХГ не крият кадровите промени, а данните, които изисква Дунчев, съдържат прекомерно доста персонални данни, предпазени по закон: " При предпочитание от негова страна, той би могъл да пристигна в министерството и да се запознае с всеки един от хората, които са назначени ". 

Министърът разяснява и че огромна част от хората, които Дунчев защитава, са деятели на ГЕРБ и можел да го потвърди със снимков материал. 

" В Министерство на земеделието екипът е разбъркан, в неговия състав влиза зам.-министър от " Продължаваме промяната ", който дава отговор точно за Изпълнителна организация по горите и инспекциите, които прави тя ", добави министърът. По думите му в горския бранш е заменен шефът единствено на едно горско дружество - това в Сливен, посочи земеделският министър.

Според съдружното съглашение Агенцията по горите би трябвало да бъде извадена от Министерство на земеделието и да мине на послушание на Министерския съвет. Законопроектът е квалифициран и е подаден в Министерски съвет, разяснява Иван Иванов и не изключи опцията упоритостите на Александър Дунчев да са ориентирани към длъжността изпълнителен шеф на Агенцията по горите, когато тя премине към Министерския съвет.

Стана ясно и че Иванов е упълномощил вътрешен одит в Агенция по горите за интервала на служебните държавни управления и в държавните горски предприятия поради всички тези изказвания на Дунчев: " Те не са поддържа с обстоятелства, а са голи изказвания, че има някаква корупция ".

По тематиката за изкупуването на зърното, министър Иванов акцентира, че се цели продоволствената обезпеченост на българското население.

" Вчера Министерски съвет взе едно извънредно значимо решение - да се провиснал милиард и 100 млн. лв. за изкупуването на разнообразни зърнени култури - пшеница, царевица, слънчоглед, с което да подсигуряваме за една година напред съществуването на такива храни в страната, поради протичащото се в Украйна и хвърчащите цени на тези първични материали ", изясни той.

Ще се изкупува продукция на български производители на пазарен принцип през Софийска стокова борса, с цел да няма спекулации, сподели още той.

По думите му българският консуматор не би трябвало да се тормози от дефицит на жизненоважни артикули. Според него високите цени на олиото, краставиците и на някои други артикули се дължи на далавера и се работи тези цени да бъдат успокоени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР