Г-н Димитров, Ардес ИТ разширява присъствието си на силно развития

...
Г-н Димитров, Ардес ИТ разширява присъствието си на силно развития
Коментари Харесай

Фирмите могат да върнат старата си техника и да вземат нова с отстъпка до 30%

Г-н Димитров, " Ардес ИТ " уголемява наличието си на мощно развития ИТ пазар с нов, неповторим артикул, особено основан за бизнеса. Защо се насочихте точно към нишата за възобновяване и наново потребление на компютърна техника?
- " Ардес ИТ " работи повече от 26 години на профилирания пазар на ИТ техника, като продава и поддържа преносими компютри, компютри и външна страна на хиляди клиенти. За последните 3 години сме продали над 55 000 преносими компютри и компютри и сме обслужили над 200 000 клиенти единствено за ИТ артикули. Нашето мото е " Разбираме от компютри, разбираме и теб ". Точно по тази причина си зададохме въпроса какво се случва със остарялата техника на клиентите ни. След направеното изследване установихме, че в България няма просвета за обмисляне на виталния цикъл на ИТ активите и множеството решения се взимат или при належаща потребност като щета, нужда от ремонт, или заради мощно морално остаряване на техниката и неспособност да се извършват естествените действия с нея.

Всичко това води до понижена продуктивност на труда, до директни загуби от повишаване на повредите след 3-ата и 4-ата година на употреба, незадоволеност на чиновниците и понижаване на тяхната успеваемост, когато употребяват по-стара техника, непригодна за техните професионални потребности.

За да решим проблемите на нашите клиенти, създадохме и нашия ценово ефикасен артикул " Обратно изкупуване на ИТ активи ", при който компаниите могат да върнат остарялата си техника и да вземат нова с отстъпка до 30% от първичната цена за придобиване.
Какви са преимуществата и изгодите за компаниите, които биха провокирали техния интерес към подобен трансфер на техника?- Както знаете, ИТ технологиите се развиват доста бързо и моралното остаряване е по-бързо от физическото. От друга страна, доста от компаниите в софтуерната промишленост, архитектурното планиране, инженеринговата активност и финансовите прогнози, както и всички мениджърски позиции имат потребност от най-съвременни технологии, с цел да могат да правят активността си най-ефективно и с най-малка възможност от загуби. Реклама
Това най-често изисква от тези компании да подменят техниката си на 3-4, а някои даже на 2 години. Какво най-често се случва със остарялата техника сега? Тридесет % от компаниите я продават на чиновниците си на минимални цени, 10% от компаниите я подаряват, 30% от компаниите я оставят за запас и 30% я не помнят в някой склад, до момента в който пристигна идната партида, и доста постоянно, като минат 6-7 години, я бракуват.

Целият този развой на в допълнение предпазване, отчитане на ИТ активите, опазване на сигурността на информацията, профилактиране, в случай че ще се продава, и така нататък коства на компаниите и най-много на мениджърите в допълнение време и средства. Това са несвойствени за тях задания, които ги отклоняват от тяхната съществена активност. Целият този развой може да коства до 10-15% от цената на първичната инвестиция, само че никой не си дава сметка за това.

Точно по тази причина, с цел да решим тези и други проблеми, създадохме нашия артикул, който оказва помощ на компаниите освен да спестят средства и да се освободят от остарялата си ИТ техника, само че и да спестят от първична вноска за новата покупка.
Как наподобява договорката " остаряла за нова техника " във финансово изражение? Колко могат да спестят потребителите при закупуване на нови механически устройства след връщането на старите?
- Някои от компаниите, които имат най-високи условия, сменят техниката си на 2 години, други на 3, а множеството компании сменят на 4 години. Спестяването може да варира от 30-35% до 5-10% и зависи от параметрите, положението и възрастта на остарялата техника.
Реклама Как се дефинира от какво зависи цената на изкупуване на наличната техника? Могат ли клиентите ви да получат самата сума, или би трябвало да закупят техника - от вас или от друга компания? Нови или втора употреба компютри вие оферирате?
- Имаме профилирана вътрешна система за оценка на техниката за изкупуване, тъй че в границите на един ден, даже и по-бързо, клиентът може да получи в началото предложение за изкупуване след попълване на профилирания ни въпросник в уеб страницата. След като той се съгласи на първичната оценка, техниката се изпраща до наш сервизен център, където стават действителната оценка и тестване на техническото положение и външния тип по справедливи критерии.

След тестването се дава окончателната оценка. Ако клиентът се съгласи с предлагането ни, получава ваучер за покупка на нова техника от нас, а в случай че не е склонен, му връщаме продукта, като разноските за превоз (за частните клиенти) са за наша сметка.

Цената на изкупуване се дефинира както от марката и модела на техниката, годината на произвеждане и техническите параметри, по този начин и мощно зависи от положението ѝ и външния тип. За една и съща техника може да се получат доста огромни разлики, достигащи до 80% в цената на изкупуване, единствено поради неприятен външен тип, липса на зарядно, неприятна батерия и така нататък Всичко е самостоятелно.
Над 90% от компаниите в България нямат политика за наново потребление на тяхната ИТ техника. На какво съгласно вас се дължи извънредно ниският % на модерния " зелен " избор на българския бизнес? Смятате ли, че предлаганата от вас услуга ще подтиква смяна на тази обстановка?
- За страдание множеството от компаниите не се замислят какъв брой действително им коства потреблението на остаряла компютърна техника. Доказано е, че след 3-ата година на прилагане продуктивността на труда на служителя може да намалее сред 3 и 6%. Замислете се - на един програмист или архитект, проектант, който е с разноски за заплата и осигуровки над 3000 - 4000 лева, да се постанова да работи на остарелия си компютър, който го бави и му пречи да e ефикасен. " Малките " забавяния могат да доведат до 6% понижена продуктивност и единствено пропуснатите изгоди за няколко месеца могат да надвишават цената на нова техника.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Данъци и обезпечаване 2 Коментари и разбори 3 Промишленост 1 Политика 2 Данъци и обезпечаване 3 Коментари и разбори 1 Коментари и разбори 2 Лица 3 Промишленост Реклама
Аз персонално в моята над 26-годишна процедура съм имал многочислени случаи на сполучливи хора, които са се предоверили на техниката си, споделят си - " нали работи, за какво да я променям ", и за жалост единствено от един дефектирал корав диск са изгубили години труд. Дори неотдавна един доцент ни молеше да спасим труда му за професурата, написан на остарелия му преносим компютър. За страдание не успяхме. Години труд бяха изгубени.

Това са най-фрапантните образци, само че има стотици сходни истории. Истината е, че множеството от бизнесите не се замислят, че компютърната им техника и софтуерът са актуалните принадлежности за произвеждане и се вършат взаимни отстъпки с бързо деяние, качество, и то единствено да се спестят 3-4% от началната инвестиция, които са дребна част спрямо общата цена на владеене на техниката.

Най-новото ни предложение е " Лизинг на компютърна техника дружно с назад изкупуване на ИТ активи ", което прави извънредно преференциална подмяната на ИТ техниката. С този артикул може да не платите нищо като първична вноска и след това да плащате дребни месечни вноски до края на интервала. Това може да докара до 30-40% спестовност на средства от общата цена на владеене на ИТ оборудването. Ние работим по този начин, че когато компютрите се сменят, хората остават с нас.
class= " row " > Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР