Г-н Борисов още миналата година го поканихме на дебат, сега

...
Г-н Борисов още миналата година го поканихме на дебат, сега
Коментари Харесай

Асен Василев: От ГЕРБ искат да вървим към постна пица и нулев дефицит, за тях това е по-важното

Г-н Борисов още предходната година го поканихме на спор, в този момент отново го поканихме, само че спор за жалост не се състоя. Доста е безконтролно да нямаме същински спор за бъдещето на България. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев по време на среща с поданици на Хасково, съобщи кореспондент на Novini.bg

Той посочи, че би трябвало да се дебатира за това по какъв начин хората да изкарат по-спокойно зимата, по какъв начин да се задържат цените на тока, на газа, на дървата за огрев търпими, по какъв начин да се вдигнат заплати и пенсии.

ГЕРБ имат сериозен проблем с метода, по който ние управляваме финансите на страната и икономическата стратегия, който сме заложили, която е доста по-социална, т.е. повече средства за обучение, опазване на здравето, пенсии, детски градини. Но от ГЕРБ желаят да вървим към постна пица и нулев недостиг, тъй като за тях това е по-важното, добави Василев.
Другото нещо, което е значимо за дебатиране, е по какъв метод желаеме да почистим страната от тази феодализация, корупция и страха, изключително по по-малките обитаеми места. Третото нещо, което е извънредно значимо, е дали желаеме този преход да продължи и ние да се въртим в кръг, или да си подредим страната, който да разреши по-голям стопански напредък и да се понижат неравенствата сред небогати и богати, сподели още някогашният финансов министър.

Асен Василев напомни по какъв начин през предишните години посредством еврофондовете няколко души са станали " безгранично богати ", до момента в който българските жители са усещали рецесията много по-остро.

На въпрос по кое време ще завърши преходът у нас, Василев отговори, че това ще се случи тогава, когато българите в страната към този момент не желаят да емигрират, а сънародниците ни в чужбина се замислят за завръщане тук.
Относно провокациите пред наближаващата зима, Василев призна, че зимата няма да бъде лека, само че прикани да не се всяват спомагателни страхове.

Електроенергия ще има, тъй като тя си е българска. Ние се преборихме българската енергетика да продължи да работи с български запаси, запазихме си въглищните централи. За газа към 40% от доставките са обезпечени. Газ има на международните пазари, въпросът е на каква цена, с цел да е допустима за семействата и за индустриалните консуматори, разяснява той и добави, че отказването на танкерите от страна на служебното държавно управление е било безконтролно.

По думите му, когато се образува новото държавно управление след изборите, би трябвало да се продължи със обществената стратегия, с цел да продължи и покачването на заплатите и пенсиите.
,,Стабилно държавно управление ще може да се оформи към Политическа партия, Демократична България и БСП'', сподели още Асен Василев и акцентира, че най-съществен би трябвало да бъде българският народен интерес.

Има една крилата фраза на Англия, че няма другари, а има ползи. Това е прагматичен метод да се води външна политика. България е предходна през две национални произшествия, тъй като е следвала приятелите си, а не ползите си, разясни той.

По тематиката с спора в Украйна, Василев бе безапелационен, че е безусловно неприемливо да се приказва за нуклеарни закани и счита, че страната ни би трябвало да изрази остра позиция по този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР