Г-н Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно

...
Г-н Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде вероятно
Коментари Харесай

Борисов няма да е кандидат-премиер и депутат, но ще е в листите за изборите

Г-н Борисов няма да бъде министър-председател, няма да бъде евентуално и народен представител. Ще се кандидатира, само че не знам дали ще остане в Народното събрание.

Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили в ефира на " Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria. Повод за коментара му бяха апелите от страна на " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ Бойко Борисов да се отдръпна от водачеството в ГЕРБ.

" Тези апели ми наподобяват на един футболен шампионат, в който ти губиш и казваш – не, не ми харесва финалът, желаеме да го проиграем още няколко пъти. Тоест те желаят избори, до момента в който завоюват. И тъй като не могат да завоюват, до момента в който Борисов е отпред, желаят той да се отдръпна, с цел да падне известността на ГЕРБ без него да падне и те да завоюват изборите “, разтълкува Румен Христов. И добави с подигравка:

" Ами дайте да върнем член първи и да кажем - Политическа партия са най-готините, няма да вървим на избори, даваме им мандат да работят “.

Първо място на изборите през април и най-малко 75 извоювани депутатски места за обединението ГЕРБ-СДС предвижда още Румен Христов. Според него на 2 април двете обединения ще имат по-голяма преднина по отношение на главния конкурент – бъдещия съюз на Политическа партия и Демократична България.

" Това би асъдействало по-лесно да се сформира държавно управление “, счита Румен Христов.

Той удостовери, че е имало опити за привличане на седесари към бъдещата коалиция на Политическа партия и Демократична България. Но ставало въпрос за изолирани случаи и редови членове на партията.

" Нека е ясно – в случай че някой обособен член напусне нашата коалиция и отиде в тяхната, той няма да бъде повече член на Съюз на демократичните сили “, акцентира ръководителят на Съюз на демократичните сили.

От своя страна той изрично съобщи, че няма късмет синята партия да партнира по какъвто и да е мотив в общо ръководство с Българска социалистическа партия. Не сподели обаче кои с кои политически сили биха партнирали, с цел да се сформира кабинет.

" Няма да е елементарно сформиране на държавно управление. Но да отидем на шести следващи избори е неотговорно и недобре за българските жители “, напомни Христов. И подсети за потребността от приемане на законите от Плана за възобновяване.

На въпрос дали протестът на комисията по икономическа политика, която в края на 48-ото Народно заседание трябваше да одобри значимите промени в Кодекса за застраховането, само че не го направи, е обслужил интереса на Алексей Петров, както настояват от Демократична България, Румен Христов отговори: " Не го познавам, не е идвал в комисията “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР