Г-н Андреев, потърсихте ни, за да ни кажете, защо не

...
Г-н Андреев, потърсихте ни, за да ни кажете, защо не
Коментари Харесай

Методи Андреев пред Фрог: Банка отказа да преведа пари за Украйна, защото съм написал: “Долу диктатора Путин”

Г-н Андреев, потърсихте ни, с цел да ни кажете, за какво не сте съумели да изпратите пари на украинския народ.

Ще ви опиша за една безобразна история, която се случи през днешния ден рано сутринта. На втори март взех решение да направя подаяние по оповестената сметка на БЧК за помощ на украинския народ. И тъй като сметката ми е в Булбанк, взех решение през нея да направя дарението. Във вносната записка съм написал като съображение на превода - подаяние за украинския народ, а в графата “общи пояснения” съм написал: “Слава на Украйна. Долу диктатора Путин”. И през днешния ден към 11 часа ми се обажда един господин, с цел да ми заяви, че не могат да пуснат превода, тъй като в бележката се съдържа агитация.

А какъв брой хора имат достъп до нея, с цел да се счете, че става дума за агитация?

Аз и банката. Затова се чудя по какъв начин тази записка може да се смята за агитация. И агитация защо? В изгода на войната или срещу войната?! В изгода на диктатора или срещу него?! Това е неуместно.

Опитахте ли да кажете тези неща на банковия чиновник?

Разбира се - споделих му, че това са мои пари и моя воля и мое схващане. И те нямат право да отхвърлят тази моя воля. Той сподели, че не може. Попитах дали някъде е написано, че не може да се прави агитация срещу диктатори. След това му обясних, че това, което се прави с мен, е неприемливо. И че същата тази банка е изплатила на каса, по думите на Васил Божков 60 милиона лв..

Надали е можел да даде пояснение за тези 60 милиона.

Да, несъмнено. Той се оправда, че нищо не може да направи. Така диалогът ни завърши. Моето заплащане на процедура не е утвърдено.

Приемате ли случилото се като следващо доказателство за това, че страната ни се намира под контрола на Путин и неговото ръководство?

Да, това позвъняване от банката потвърждава, че България е путинизирана страна. Путинизирани са дори и такива самостоятелни институции като банките. И по тази причина, в случай че желаеме да осигурим националната сигурност и тази на народа ни, би трябвало да се организира депутинизация.

Как си обяснявате грозната сцена, която се развихри на Шипка на 3-ти март?

Обяснявам си го с това, че путинизацията се задълбочи и ускори по време на второто ръководство на Бойко Борисов. Той даде страната напълно в услуга на съветските ползи. През 2015 година у нас мощно се заприказва за едни паравоенни формирования, които публично съществуваха. “Групата за натиск” в Народното събрание няколко пъти правихме опити да сложим този въпрос на вниманието на тогавашната власт. Борисов и службите се правеха на ударени, че не ги виждат. Нещо повече, една от тези паравоенни съветски групировки бе издала смъртни присъди на 15 индивида - гневни съперници на съветския путински режим.

Какво направихте тогава?

Отидохме в Министерство на вътрешните работи и се срещнахме със зам.-министър Ципов. Той се ангажира със случая. Стигна се до идентификация на интернет адреса, от който бе пусната опасността и до там. Повече никой не ни се обади. Не чухме някой да е глобен. Случилото се на Шипка е резултат от путинизацията, осъществена по времето на Борисов. Затова, в случай че желаеме да се измъкнем от тежката взаимозависимост, би трябвало да стартираме тази депутинизация.

От къде да се тръгне, обаче?

Тя би трябвало да стартира в няколко посоки. Първо - да се тръгне от службите за сигурност. Защото, в случай че те са завладяни, завладяна е и страната. Трябва да се слагат под надзор всички чиновници на тези служби. Става въпрос приключилите школи на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ГРУ. Както и някогашните офицери и агентурата на Държавна сигурност, намираща се в тези служби. Необходимо е да се спре достъпа на тези лица до класифицирана информация, тъй като са опасност за националната сигурност. Трябва да се стартира кръстоносен поход против политическата корупция. В съветската сфера на въздействие, корупцията е станала форма за държавно ръководство. Тя се подклажда и развива от съветските спецслужби като главен метод за ерозиране на държавността.

Искате да кажете, че съветските служби завладяват ръководството на страната ни посредством корумпиране на нейните представители?

Точно по този начин. По този метод властта се държи според. Но да продължим - нужна е незабавна депутинизация на защитата. Виждаме какъв брой несъстоятелно е държанието на доста български генерали, които се назовават натовски. У нас би трябвало да има натовска база с натовски контингент. Само това може да подсигурява на България същинска национална сигурност.

Нека да не забравяме сферата на стопанската система и финансите.

Това би трябвало да е идната ни задача. Нужно е да се открият действителните съветски капитали в стопанската система ни и да се набележат ограничения за понижаване на тази взаимозависимост. Много интернационалните организации оповестяват, че у нас има скрити над 40% от съветските капитали. Да се открият икономическите субекти с съветско присъединяване и да се ограничи достъпа им до народен и европейски финансов запас. С съветско присъединяване се монополизират значими браншове от стопанската система. По времето на Борисов тази монополизация доближи най-високи равнища. Нужни са инспекции за схеми на пране на пари на съветски капитали посредством български стопански субекти и олигархични структури. Известно е, че съветските пари у нас се препират през строителството.

Но ние не можем толкоз години да се откъснем от съветското въздействие в енергетиката, а вие говорите за стопанска система и финанси. Как да стане това?

В Европейски Съюз две страни - България и Германия нямат диверсифицирани енергийни източници. В Германия нещата са по-добре от нас. България е на 100 % подвластна от путинската страна. И по тази причина е отговорен Бойко Методиев Борисов. Нека да си го кажем. Трябва да се забрани на съветски компании да вземат участие в строителството и употребата на енергийната ни инфраструктура. Има изказвания, че част от ЕРП-та са в действителност благосъстоятелност на съветски олигарси. Нека в тази посока да се създадат нужните следствия. Трябва да се извърши депутинизация на националния ефир и интернет пространството и да се стартира сериозна война с хибридните вести и подправената информация.

Д а не ви отчайвам, само че към този момент това наподобява идея пердута.

Така е. Битката с путинските тролове е безусловно належаща. Онзи ден виждам по какъв начин благодарение на ГЕРБ-младежи се сътвори суматоха, че надали не бензина свършва. Ето това е резултат от тази хибридна путинска агитация. Следва депутинизация на политиката. Политическите партии да се проверяват за опасност на национална сигурност, в случай че намерено популяризират режима на Путин. Значи може протестиращите против Борисов да бъдат упрекнати от прокуратурата в опит за прелом, а български политици и генерали, които и сега и след експанзията в Украйна, намерено застават на страната на Путин. При смяна на политическата конюнктура, тези хора ще се трансфорат в марионетките на путинския режим в България. И това е сериозна опасност за националната ни сигурност.

Защо страната ни се оказа толкоз путинизирана - тъй като хората симпатизират и намерено имат вяра на съветския президент или тъй като са финансово подвластни от Москва? Парите или идеологията - на какво залагаме ние?

Отговорът се състои в следното - какво толкоз афектира вчерашните мракобесни субекти, които хвърляха снежни топки по премиера Кирил Петков? Той и държавното управление му не са навършили 100 дни на власт. Те още не са разгърнали кой знае каква забележима политическа активност против статуквото. Готвят се законодателни начинания, само че няма действителна политическа конюнктура, която да е трансформирала радикално действието на страната.

Да ви върна на въпроса - какво афектира хората на Шипка да се държат по този начин нападателно?

Тези хора схващат, че в България постепенно и бавно се готви прекъсване на всички кранчета, по които са текли съветските рубли, превърнати в евро и долари. Става дума за тези пари, които купуват съвести на българските политици и олигарси, както и на държавните служители. Все по-трудно ще е на така наречен пропутинска пета колона. Разумните хора могат да са русофили и не, въпрос на позиция. И в това няма нищо неприятно. Лошото е, че при доста хора русофилството минава през поклонението пред лудия човек, който ръководи сега Кремъл - както го назова апропо министър-председателя на Чехия.

Той ли го назова по този начин?

Той сподели, че Путин е вманиачен. Трябва да се преклоним пред героичните бранители на Украйна, които сподели по какъв начин един народ се трансформира в нация пред лицето на света. Да се преклоним пред тези руснаци, които откриха сили и храброст в тази тежка обстановка да стачкуват срещу войната. Тези хора заслужават почитание. В името на тях ние би трябвало да заклеймим това, което прави Путин. Трябва да го отречем и да създадем всичко допустимо България да я почистим от това зловредно пропутинско въздействие. Сега е момента. Иначе България няма да я има.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР