Г-жа Оконджо-Ивеала, която говори на откриването на годишния обществен форум

...
Г-жа Оконджо-Ивеала, която говори на откриването на годишния обществен форум
Коментари Харесай

СТО прогнозира глобална рецесия, светът е в множество кризи frognews.bg

Г-жа Оконджо-Ивеала, която приказва на откриването на годишния публичен конгрес на СТО в Женева, акцентира, че преди този момент организацията е очаквала „ възобновяване след пандемия “.

 

„ Сега обаче би трябвало да се надигнем пред това, което наподобява като наближаваща криза “, сподели тя, след което посочи, че става въпрос за „ международна криза “.

 

„ Мисля, че сме се запътили натам. Но в това време би трябвало да стартираме да мислим за възобновяване. Трябва да възстановим растежа “, добави тя.

 

Тя обаче акцентира, че обстановката е „ доста сложна “, защото светът е изправен пред „ голям брой рецесии “. Несигурност, климатични разтърсвания, растящи цени на храните, толкоз доста „ едновременни екзогенни разтърсвания “, които отслабват света, по думите на шефа на СТО.

 

Но „ би трябвало да помислим какво би трябвало да създадем, какви политики би трябвало да следваме, с цел да възстановим растежа “, сподели тя.

 

В кратковременен проект първата й безпокойствие е да знае „ по какъв начин да подсигурява продоволствената сигурност “ в света, изясни още тя, като добави, че е загрижена и за въпросите на достъпа до сила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР