Междинните избори ще се проведат, след като Маргарет Фериер, която наруши правилата за COVID, загуби място

...
Г-жа Фериер беше решена, че е навредила на репутацията на
Коментари Харесай

Г-жа Фериер беше решена, че е навредила на репутацията на Камарата на общините и е изложила хората на риск, когато е участвала в дебат в Уестминстър след пътуване с влак, докато страдаше от коронавирус през септември 2020 г.

По-късно тя беше обвинена от полицията и й беше наредено да положи 270 часа неплатен труд, след като призна, че виновно и безразсъдно е изложила обществото „на риск от инфекция, заболяване и смърт “ в резултат на нейното поведение.

Впоследствие тя беше отстранена от Commons за 30 дни, което задейства петицията за отзоваване.

Петицията - подписана от повече от 10% от електорат на избирателния район - отвори на 20 юни и затвори в 17:00 часа в понеделник. Съветът на Южен Ланаркшър обяви резултатите във вторник вечерта.

Трима други депутати също са били изправени пред петиции за отзоваване преди, но никога не е имало такава в Шотландия, откакто процедурата беше въведена през 2015 г.

Маргарет Фериер: Петицията за отзоваване на депутат, който наруши правилата за COVID, трябва да приключи днес

Г-жа Фериер спечели мястото за SNP на общите избори през 2019 г., но беше по-късно беше принудена да седне като независима, след като загуби партийния камшик, когато се разкри нейното нарушение на COVID.

И Шотландските лейбъристи, и SNP са хвърлили око на мястото. Лейбъристите планират да издигнат учителя Майкъл Шанкс като свой кандидат, докато SNP ще предложи Кейти Лоудън.

Г-жа Ферие също има право да се кандидатира отново като кандидат.

Какво направи Маргарет Ферие ?

Г-жа Ферие разви симптоми на COVID в събота, 26 септември 2020 г., и след като направи тест, все пак отиде на църква и обядва с член на семейството на следващия ден.

Правилата на време заяви, че г-жа Фериер е трябвало да се изолира, докато получи резултата от теста.

В понеделник, все още в очакване на резултата от теста, тя пътува с влак до Лондон, участва в дебат на Камарата на общините и яде в чайната на членовете в парламента.

Сащата вечер тя получи съобщение, че тестът й е положителен, но вместо да се изолира, тя пътува обратно до Шотландия с влак на следващата сутрин.

' Израснах в резултат на моите действия.

Г-жа Ферие пренебрегна многобройните призиви за оставка.

След като Комитетът по стандартите на Commons препоръча г-жа Ферие да бъде отстранена за 30 дни, тя обжалва решението.

Тя каза: „Макар че, разбира се, дълбоко съжалявам за действията си, аз също пораснах в резултат на тях.

„Има начини, по които са ме направили по-добра парламентарист, напомняйки ми за привилегията, която имам в тази работа, и за начина, по който моите думи и действия могат да въздействат и по положителен начин.

„Ето защо, въпреки цялата трудна част от оставането в пред очите на обществеността, не съм избягвал отговорностите си и продължавам редовно да посещавам парламента и да се ангажирам с моите избиратели.“

През май независима експертна група потвърди първоначалното решение и впоследствие г-жа Фериер беше отстранена.

>

Комисията каза, че тя е „действала егоистично“, добавяйки: „Тя е действала с явно и умишлено нечестно намерение.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР