Г еорги Георгиев е кандидатурата за нов председател на Столичния

...
Г еорги Георгиев е кандидатурата за нов председател на Столичния
Коментари Харесай

Предлагат Георги Георгиев за нов председател на СОС

Г еорги Георгиев е кандидатурата за нов ръководител на Столичния общински съвет.

Предложението беше направено от групата на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили. Това е първият мандат на Георгиев като общински консултант.

Той е ръководител на Комисия по финанси и бюджет, зам.-председател на Комисия по локално самоуправление и нормативна уредба и член на Комисия по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна, осведоми "Фокус ".

До избора на ръководител се стигна, откакто във вторник Атанас Герджиков, който заемаше поста, подава оставката си. Тогава Герджиков не стимулира решението си. В сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той е изискал оставката на Огнян Герджиков, защото не се оправя с работата и оставя общински съветници да си вършат кариерата на гърба на ГЕРБ.

Днес мястото на Герджиков като общински консултант зае Миглена Атанасова, която постави клетва, показва БНР.

От началото на пандемията сесиите на Съвета се организират онлайн. Точката за избор на нов ръководител на СОС бе включена изключително като първа.

Председателят ще бъде определен с скрито гласоподаване, като общинските съветници би трябвало да отидат постройката на Столична община – ул. "Московска " 33. Гласуването стартира в 13.00 ч. и ще завърши в 15.00 ч. Очаква се 30 мин. след крайния час да бъде разгласен резултатът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР