Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си,

...
Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си,
Коментари Харесай

Сиди предизвиква на дебат депутат от РСМ

„ Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си, толкоз повече се отдалечавате от Брюксел! ”, написа съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация
Александър Сиди провокира на спор Рашела Мизрахи от ВМРО-ДПМНЕ. „ Г-да политичари в Скопие, колкото повече бягате от корените си, толкоз повече се отдалечавате от Брюксел! ”, написа на страницата си съпредседателят на ВМРО-БНД

„ Днес прочетох бурната реакция на моята колежка от Северна Македония, депутат, Рашела Мизрахи във връзка откриването на Културния център „ Иван Михайлов “ в Битоля. Прочетох низ от неистини и операции, по какъв начин Иван Михайлов бил фашист, българите били фашисти, прочетох голям брой квалификации и открит език на омразата,започва обръщението си българският политик, който е от еврейски генезис.

В него припомня на госпожата, че и двамата са политици, и двамата са от партии, носещи името Вътрешна македонска революционна организация, ръководена от Иван Михайлов, и двамата са с еврейски корени. А заслугата на Организацията е исторически безспорна за спасяването на българските евреи ”. Сиди акцентира, че точно заради това той не приема лъжите и операциите по тематиката и смята за най-честно и почтено двамата с неговата сътрудник от скопския парламент да създадат обществен спор в Скопие по тематиката.

„ Да поговорим откровено пред хората с обстоятелства и причини, а не с неистини и операции за това кои са фашисти, кои са комунисти и какво е Вътрешна македонска революционна организация. Хайде, г-жо Мизрахи, да срещнем македонската аудитория с истината, тъй като знаете остарялата българска сентенция: „ На лъжата краката са къси “. Ако не разбирате български поговорки, то да Ви кажа една еврейска „ Полуистината е цялостна неистина. “, споделя още във видеообръщението си във Facebook съпредседателят на ВМРО- Разузнавателна служба на ФРГ.

Това предизвикателство идва в миг, в който министър-председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски пък направи нападателно послание, в което разгласи визитата на българската делегация в Битоля на 16 април като „ провокация “ и упрекна българската страна в подстрекателство на език на омразата от другата страна на границата.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично не одобряваме сходни изявления и то от страна на вишестоящи политици в Скопие. За нас това е следващата засегнатост и проява на пренебрежение към институциите в България.

И не, г-да политичари, няма да спрем да се връщаме към предишното. Това не е просто минало, а това е нашата история, платена с кръвта на дедите ни! И колкото и да се пробвате да изкарате Иван Михайлов и всички нас, вашите исторически предшественици и сънародници фашисти, колкото повече бягате от корените си, толкоз повече се отдалечавате от Брюксел.

Картонените кули, които изграждате пред събратята ни от другата страна на границата, към този момент се разрушават ”, написа Сиди.   

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР