Г-7 осъдиха атаката на “Хамас срещу Израел. “Категорично осъждаме неотдавнашните

...
Г-7 осъдиха атаката на “Хамас срещу Израел. “Категорично осъждаме неотдавнашните
Коментари Харесай

Г-7 осъдиха атаката на “Хамас” срещу Израел

Г-7 осъдиха офанзивата на “Хамас ” против Израел. “Категорично осъждаме неотдавнашните терористични офанзиви. Изразяваме нашата взаимност с израелския народ. ” Това съобщи финансовият министър на Япония Шуничи Судзуки след среща на финансовите министри и шефовете на централни банки от Г-7.

Страните от Г-7 ще продължат да поддържат Украйна

“Ние оставаме решени да насърчим интернационалното съдействие за справяне с световните стопански компликации, породени от войната на Русия против Украйна, и с превръщането на силата и храната в оръжия ”, сподели още Судзуки.

“Призоваваме Русия да приключи офанзивите си против украинските доставки на зърно и инфраструктурата и бързо да възвърне Черноморската самодейност за зърно, с цел да усъвършенства предлагането на международния пазар и да се понижи неустойчивостта на цените на храните ”, добави финансовият министър на Япония.

Групата, ангажирана със замразените активи на съветски олигарси, ще откри по-ясно решение за това какво би трябвало да се предприеме със замразените 280 милиарда $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Г-7 осъдиха офанзивата на “Хамас ” против Израел

“Осъждаме по най-категоричен метод офанзивата на „ Хамас “ против Израел,както и големите загуби на почтени човешки животи. ”

Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун в МВнР.

“Ситуацията се развива толкоз динамично, че би трябвало да следим ежеминутно, за да имаме изпреварващи дейности ”,  уточни Габриел.

По думите ѝ при възможен мигрантски напън ще продължим да следим обстановката.

“Избити деца, отрязани глави, просто смут.Избягвам да виждам такива видеа, само че в този момент ги видяхме всички ”. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев след срещата на военните министри от НАТО в Брюксел.

“Това е отблъскващ терористичен акт, неуместен с нищо, който няма по какъв начин да не настрои международната общественост против Хамас. Избити деца, отрязани глави, просто смут. Избягвам да виждам такива видеа, само че в този момент ги видяхме всички ”.

Още вести четете в категория Свят.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР