Г-7 и НАТО трябва да останат единни пред руската агресия

...
Г-7 и НАТО трябва да останат единни пред руската агресия
Коментари Харесай

Байдън: Г-7 и НАТО трябва да останат единни пред руската агресия в Украйна

Г-7 и НАТО би трябвало да останат единни пред съветската експанзия в Украйна. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на диалог с немския канцлер Олаф Шолц, предадоха международните организации. Срещата им се организира в коридорите на срещата на върха на Г-7 в двореца Елмау, в Бавария, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да останем дружно. Руският президент Путин се надяваше ,

че по един или различен метод НАТО и Г-7 ще се разединят, само че ние не го направихме и няма и да го създадем ", уточни Байдън.

"Мисля, че ние можем да преминем през всичко това и да излезем от него по-силни ",

добави Байдън, визирайки съветската инвазия в Украйна и взаимните старания на западните страни, в частност на Съединени американски щати и Германия, да отвърнат на спора.

Байдън също е благодарил на немския канцлер за неотдавнашното историческо “ решение

да бъдат увеличени разноските за защита, оповестиха от Белия дом след двустранната им среща на форума на Г-7 в Елмау, съобщи ДПА.

Президентът приветства историческия ангажимент на Германия да усили доста разноските за защита

и да извърши уговорките си към НАТО, което ще укрепи дълготрайната възпираща и отбранителна позиция на алианса, се споделя в известие на Белия дом.

В края на февруари Шолц разгласи голямо нарастване на разноските, с цел да бъде приведена Германия

в сходство с задачите на НАТО за обособяване на 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита, в подтекста на преосмислянето на външната политика на Федерална Република Германия на фона на войната на Русия в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР