Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от

...
Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от
Коментари Харесай

Г-7 постави тавана на руския петрол от $60 за барел

Г-7 и Австралия се споразумели за таван на цените от 60 $ за барел на съветския недопечен нефт, оповестява Ройтерс.

Членовете на Европейския съюз преодоляха съпротивата на Полша и реализираха политическо съглашение, проправяйки пътя за публично утвърждение през уикенда.

Тавана на цената ще влезе в действие от 5 декември.

От Г-7 обявиха, че чакат всяко преразглеждане на цената да включва форма на заместничество, с цел да се разрешат съвместими транзакции, подписани преди смяната. В изказването си те показаха, че е допустимо да се обмислят спомагателни дейности, които да подсигуряват успеваемостта на тавана на цената.

Таванът на цените има за цел да понижи приходите на Русия от продажба на нефт , като в същото време предотврати скока на международните цени на петрола, откакто ембаргото на Европейски Съюз върху съветския недопечен нефт влезе в действие на 5 декември.

Варшава се опълчи на предлагането, защото проучваше механизъм за промяна, с цел да поддържа тавана под пазарната цена. Полският дипломат в Европейски Съюз Анджей Садос съобщи, че Полша е подкрепила съглашението с Европейски Съюз, което включва механизъм за поддържане на тавана на цените на петрола минимум 5% под пазарния курс.

По думите на Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, таванът на цените доста ще понижи приходите на Русия.
 Европейски Съюз обмисля таван на цените за съветския нефт от 60 $ за барел
Европейски Съюз обмисля таван на цените за съветския нефт от 60 $ за барел

Предложението би трябвало да се одобри от всички 27 страни членки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР