Фючърсите на пшеницата скочиха с 6,9%, след като Русия вся

...
Фючърсите на пшеницата скочиха с 6,9%, след като Русия вся
Коментари Харесай

Пшеницата поскъпва, заради опасения относно износа на Украйна


Фючърсите на пшеницата скочиха с 6,9%, откакто Русия вся напрежение с рецензиите си към военновременната договорка за експорт на украинско зърно и ускори опасенията по отношение на придвижването на доставките отвън черноморския транспортен център, написа Reuters.

Фючърсите на царевицата и соята се намалиха. Преди да се намали царевицата доближи най-високата си стойност от 27 юни.

Руският президент Владимир Путин разяснява, че Русия и разрастващите се страни са били " излъгани " от подписана с посредничеството на Организация на обединените нации украинска договорка за експорт на зърно, обещавайки да преразгледа изискванията й, с цел да ограничи страните, които могат да получават колета.

Русия се затруднява с износа на личната си годишна продукция от пшеница. Доставките през юли и август са спаднали с 22% по отношение на година по-рано, макар по-голямата годишна продукция. Продажбите на храни не са обект на западните наказания, макар че някои банки остават внимателни и заобикалят да вършат покупко-продажби в Русия.

" Путин няма интерес от това Украйна да се възползва от огромните продажби на зърно в миг, когато продажбите от личната му страна се бавят на фона на огромната годишна продукция ", разгласи Арлан Судерман, основен икономист по стоките в брокерската компания StoneX. " Приходите за Украйна подкрепят страната да се пази, което опонира на общата цел на Русия. "

През последните седмици фючърсите на пшеницата бяха лимитирани от възходящите доставки от Украйна през черноморския кулоар, дружно с падащите цени на украинските и съветските доставки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР