Фючърсите на петрола поевтиняха в началото на днешната азиатска търговия,

...
Фючърсите на петрола поевтиняха в началото на днешната азиатска търговия,
Коментари Харесай

Цените на петрола спаднаха

Фючърсите на петрола поевтиняха при започване на днешната азиатска търговия, защото вложителите внимателно следяха за признаци на прогрес по договарянията за повишение на тавана на дълга на Съединени американски щати. Спадът последва вчерашния скок на котировките с близо 3 на 100, подбуден от оптимизъм за търсенето на горива в Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загуби 20 цента или 0,3 на 100 до 76,76 $ за барел. Американският лек недопечен нефт бе надолу също с 20 цента до 70,63 $ за барел.

Рязкото намаление на американските ресурси от бензин поради най-високите равнища на търсене на горива от 2021 година насам, както и оптимизмът към договарянията за тавана на дълга на Съединени американски щати, помогнаха на цените на суровия нефт да се открият с над 2 $ нагоре през вчерашния ден.

Президентът Джо Байдън и ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти подчертаха решимостта си скоро да реализират договорка за повишение на дълговия предел на федералното държавно управление от 31,4 трилиона $, заобикаляйки възможен банкрут.

Днес вложителите " чакаха спомагателни доказателства, че договорката ще се случи скоро ", сподели Едуард Моя, анализатор в " Оанда корпорейшън " (Oanda Corporation).

" (Фючърсите на) суровия нефт се нуждаят от явен сигнал, че стопанската система на Съединени американски щати ще избегне икономическа злополука или че възобновяване на Китай набира скорост ", добави той.

Също по този начин върху петролните цени тежат и нарасналата възможност от ново повдигане на лихвените проценти от страна на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция. 

Добрите стопански данни на Съединени американски щати през април, в допълнение към оптимизма за тавана на дълга и стабилността на районните банкови акции, ускориха пазарните упования за по-нататъшно повишаване на лихвите, написа в известие на компанията за наблюдаване на пазарите Ей Ен Зет Рисърч (ANZ Research).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР