Футболният Ватев, който през 70-те и 80-те години на миналия

...
Футболният Ватев, който през 70-те и 80-те години на миналия
Коментари Харесай

Легендата Ватев събра поколения футболни личности в Белослав

Футболният " Ватев ", който през 70-те и 80-те години на предишния век бе шлагер в единната " Б " група ", върна загатна на поколенията в Белослав през днешния ден.

``
реклама

Заслугата за това е на локалната легенда Недялко Либчев, който събра няколко генерации известни футболисти на клуба във връзка 12-годишнината от гибелта на футболния любим на белославци Христо Янев-Ботевчето.



ВИП-гост на футболния празник на стадиона в града беше някогашният треньор на клуба Иван Василев. Събитието почетоха също едни от най-известните фрагменти на белославския футбол като Недялко Либчев, Здравко Митев, Благой Калфов, Димитър Радев, Драган Борисов, доайенът на футбола в града Кънчо Савов, Светослав Славов, Стоян Димов-Туната и други.



Фенове от трибуните приветстваха майсторството на футболни гении, които играха в памет на Ботевчето. Те бяха от школите на Тича 1996, ФК Тича, Юнак (Аспарухово) и Белослав.



Участниците в шампионата получиха златни медали, а петима от тях заслужиха и самостоятелни призове, които им бяха връчени от Иван Василев, Недялко Либчев, Красимир Коларов-Млякото, Димитър Димитров-Пандишпана и Стоян Димов-Туната.



Носители на самостоятелните награди:

най-хубав вратар: Мартин Дончев (Тича)

най-хубав бранител: Преслав Петров (Юнак)

най-хубав полузащитник: Руслан Стоянов (Тича)

голмайстор: Преслав Иванов (Тича)

най-хубав нападател: Валентин Янчев (Белослав)



Третото полувреме на празника се организира в кокетно заведение край стадиона като някогашният арбитър Светослав Славов зарадва присъстващите със зрелищни осъществявания на акордеон.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР