Футболният треньор Стойчо Стоев, който в момента няма отбор, заяви

...
Футболният треньор Стойчо Стоев, който в момента няма отбор, заяви
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Не съм престарял и не се отказвам от занаята си

Футболният треньор Стойчо Стоев, който сега няма тим, съобщи в особено изявление за предаването на DIEMA SPORT „ Домът на футбола “, че не е изнемощял и му се работи. За последно Стоев бе отпред на Левски, а последният му мач отпред на „ сините “ бе преди година и половина.

„ Доста бързо мина. Чувствам се добре. Нормално е откакто не практикуваш това, което обичаш да изпитва носталгия. Надявам се скоро нещата да се получат. Добре починах, към този момент за тази година и половина и под дърво и камък бях, Толкова почивки от дълго време не бях имал за себе си. В скоро време се надявам да намеря това, което желая да работя “, стартира Стойчо Стоев.

„ На изток от Русия в действителност се котират нашите експерти. Това е действителността. Някъде не е елементарно да идеш, а на други места финансовите параметри не са удовлетворяващи, с цел да отида. Имам към момента опцията да не се тормозя, че не работя, Ако бъде нещо, няма да е непременно. Искам в действителност да ме удовлетворява – да ми носи успокоение на мен и фамилията ми “.

Върнат обратно във времето, на последния му мач – Пирин – Левски и на изпращането му, Стоев сподели: „ Те апропо, това ми споделиха и от клуба. Наистина бе прочувствено. По принцип един треньор като сътвори връзка с играчите си, сложена на професионално отношение, само че и чисто човешки, аз съм бил постоянно отворен и съпричастен към проблемите на играчите. Те може би са ме чувствали с изключение на като треньор и непосредствен като човек “.

„ Ние преживяхме много тежки моменти дружно, с огромна част от футболистите. Тези обстановки, редуцирането на бюджета, много сложни моменти, които не се знаеха отвън клуба и ние не сме показвали какво става. Те направиха връзката по-здрава, Свикнахме в тази сложна обстановка и не давахме опция на спортното общество да знае какво става тъкмо в клуба “

„ Голяма болежка ми е Купата. Наскоро се замислих – нормално отрицателните неща се измиват от съзнанието – само че постоянно ще си припомням два момента – изпуснах дузпа като футболист против Миньор Раднево и не отидохме на финала, в този момент и тази изпусната купа с Левски като треньор “.

Помолен за коментар за това, което съставлява в този момент Левски, Стоев изясни: „ Нормално е, паричният поток в този момент е по-сериозен. Дават се по-големи суми за футболисти. По принцип с цел да успее всеки един тим, би трябвало да има финансовите средства, с цел да можеш да си позволиш качествени футболисти. Радвам се за Левски. Надявам се да развие като тим в бъдеще и да е конкурентоспособен на Лудогорец, а в този момент и на ЦСКА “.

„ Неминуемо се позагуби българската нишка. От моя тим остана в действителност единствено Прохазка. Трудно е за един млад състезател да съумее да стане главен – нужно е време, самообладание и поддръжката на треньор и почитатели. Той самият най-много би трябвало да съумее да прескочи границата юноши – мъже “.

„ Напълно допустимо е Левски да потегля по пътя на Лудогорец. Това приказва, че нашите млади играчи не са подготвени за нещо съществено. Аз съм работил с много юноши в Левски. В един интервал бях с 12 в Левски. Те имат нужните качества, само че когато се гонят съществено цели, е мъчно за един млад футболист. По-скоро той би трябвало да тръгне по пътя на реализацията в различен тим и по-късно да се върне, когато е построен към този момент. Но примерно имаме един образец като Краев, той по някакъв метод съумя, само че другите млади, времето ще покаже доколко са подготвени за Левски “, разяснява още Стоев.

За идването на Делио Роси отпред на Левски, Стоев изясни: „ Предполагам, че е за положително идването му. Той има сериозна визитка в Серия А. Работил е в съществени тимове, има нужния опит, уповавам се по този начин да доразвие тима. Все още обаче е рано да се дават оценки. Мисля, че е съществено име за нашия футбол “.

„ Според мен шампионата ще бъде решено пролетта. Единствено Левски и ЦСКА могат да употребяват присъединяване на Лудогорец в Лига Европа. Има едно раздвоение. Минал съм по този път. До зимата Литекс мисля, че бе един тимовете, които вървяха с нас. Пролетта бе друго, откакто отпаднахме от Валенсия се концентрирахме върху шампионата и нещата се трансформираха. ЦСКА са построили сериозен тим с треньор българин. Ние изпадане в еуфория от непознатите експерти, вижда се, че и българските са положителни. Вижда се, че когато можеш и знаеш, каквато и клубна принадлежност да си имал в предишното, ти си знаеш. Без да има сериозната визитка се вижда, че е добър треньор. То се видя след промяната му с Йорданеску, че тимът добива и построява жанр, играе добре, стреми се нападателен футбол да изповядва, само че ние в България бързо се стремим да принизим – във футбола го има да загубиш дадена среща, когато шефовете ти имат доверие, те знаят, че рано или късно тимът ще излезе от това положение и ще почне да демонстрира положителни игри, както е в този момент с ЦСКА “, добави Стоев.

„ Не съм давам препоръки. Те си знаят. Нормално е когато един тим играе в Европа да не е в цялостна степен съсредоточен в нашия шампионат. Те сигурно не биха изпуснали това. Те знаят, че една шампионска купа и опцията да се играе в Шампионската лига, може да донесе продобиване на доста пари от там “.

За новия ментор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо: „ Всеки треньор си има философия. Ние по никакъв метод не можем да кажем, че не трябва някой да си трансформира схемата. Той си има жанр и времето ще покаже до каква степен сполучливо е за Лудогорец. Проблемът е, че Лудогорец си има един жанр на игра от пет-шест години и е мъчно да се трансформира. Той сигурно е задоволително умел като треньор и знае, че в случай че трансформира нещо, ще бъдат дребни елементи и това няма да се отрази на тима “.

„ Като цяло по-лесно се работи – липсват в действителност почитатели и публицисти, непрекъснатият медиен напън го няма. Та отиваш напълно умерено си отиваш на работа и си работиш. Взаимоотношенията треньор – притежател са по-трудни. Може би го има във всеки клуб. Винаги съм имал несъгласия сред мен и притежателите. Но в края на краищата те дават парите и когато зародят по-сериозно затруднения си отива треньорът. Аз постоянно се пазя. Не съм конфликтен. Браня вижданията си. Ако потегли да върша компромис за нещо, в което не съм уверен, значи, че постоянно ще върша компромис “.

„ Изпълнителите дефинират това, което искаш. Всеки треньор желае максимума от играчите, които има. Етър се пробва да употребява по-рационално фланговете си. Всеки треньор си взема решение. Схемата е значима като съставен елемент, само че тя не е определяща да станеш по-добър тим. Когато виждаш, че имат трима централни бранители, двама външни атакуващи халф-бегове, за какво да не ползваш тази скица. Това е виждане на самия треньор “.

„ В персонален проект естествено, че си поисквам здраве, а в професионален да намеря реализация, където ми се желае. Не единствено да ида, а да съм благополучен и удовлетворен и да си извършвам отговорностите с наслада. Не съм изнемощял и не се отхвърлям от занаята си. Човек е богат, когато работи това, което обича, и към момента не съм се отказал от специалността – тя ми е в в сърцето и си я обичам “, приключи Стойчо Стоев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР