Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера

...
Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера
Коментари Харесай

Публикуваха писма от блокираните в пещера тайландски момчета и техния треньор

Футболният треньор, който съпровожда 12-те деца, блокирани в наводнена пещера в Тайланд, съобщи посредством водолази писмо с молба за амнистия до родителите на момчетата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Благодаря за цялата духовна поддръжка, апелирам за амнистия всички родители ", написа 25-годишният треньор Еккапол Чантавон в писмото, публикувано днес от спасителите. Те разгласиха и писма на децата до фамилиите им, като публични доказателства, че децата са живи и здрави от момента, в който бяха показани два видеоклипа с тях при откриването им в пещерата.

" Не се тревожете, тате и мамо, станаха две седмици откогато отпътувах, само че ще се върна да ви оказвам помощ в магазина ", написа Бев, чиито родители имат дребна бакалия.

Вчера някогашен водолаз от тайландските Военноморски сили почина при интервенция за доставка на храна на децата. Смъртта му повдига въпроса до каква степен е допустимо безвредно изкарване на децата и треньора им от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

Снощи ръководителят на спешния щаб Наронгсак Осоттанаком, който е и губернатор на провинция Чианг Рай, съобщи, че евакуирането им с водолазни апарати не е уместно.

Много от децата, които са на възраст от 11 до 16 години, не могат да плуват и никое не се е занимавало с водолазно гмуркане, което в допълнение усложнява избавителната интервенция.

В момента са нужни 11 часа на умел водолаз да направи отиване и връщане до мястото, където са децата и треньорът им - шест часа на отиване и пет на връщане благодарение на течението.

Маршрутът е дълъг няколко километра с сложни преходи под вода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР