Футболният Левски не мърда и сантиметър в правилната посока. Няма

...
Футболният Левски не мърда и сантиметър в правилната посока. Няма
Коментари Харесай

Левски не мърда и сантиметър в правилната посока

Футболният Левски не мърда и сантиметър в вярната посока. Няма значение остаряло, ново или по-предно управление. На стадион " Георги Аспарухов " резултатите демонстрират, че клубът не е направил и крачка напред през последните години. По-всичко проличава, че най-вероятно " сините " ще отидат още веднъж на бараж, с цел да се опитат да заловен последния трен за евротурнирите, както беше предните две години. Успехът в тях не донесе нищо друго с изключение на срам и проблеми за клуба на европейската сцена. Празни трибуни поради санкции, санкции от УЕФА, чупене на стадиона от личните почитатели, което докара до нови санкции, а също по този начин безславни отпадания от Хайдук (Сплит) и Вадуц. С днешната дата не се вижда нищо, което може да накара почитателите да имат вяра, че в случай че отборът играе в Европа след по-малко 75 дни, той ще има разнообразни резултати от тези през последните години. Сигурно е, че и да се класира за шампионатите, Левски ще бъде без почитателите си в идващите два мача в София. Изпълнителният шеф Павел Колев към този момент е подготвил проект за структурата в клуба, който би трябвало да влезе в деяние след края на сезона, само че дали ще е задоволително това време. Не се знае още кой ще е треньор, кои играчи ще останат, кои играчи ще дойдат и така нататък В същото време би трябвало да се заплащат и отговорностите на клуба. Като цяло Левски продължава да се върти в еднакъв обаян кръг, като се позволяват едни и същи неточности.

Това е трети следващ сезон, който родният хайлайф играе в този формат на Първа лига. " Сините " още веднъж отиват към бараж за последната квота за присъединяване в Европа. Така беше в дебютния сезон на конкуренцията през 2016/2017 година, когато приключиха трети и играха инфарктен мач на " Герена " против седмия Верея, който пропусна двоен мачбол при дузпите, класирайки се за Европа след цели 22 дузпи. Трябва да се регистрира, че Левски приключи сезона с 63 точки, което беше " единствено " с 20 по-малко от първенеца Лудогорец (84) и четири зад ЦСКА-София (67). През сезона отборът беше воден от трима разнообразни треньори - Люпко Петрович, Елин Топузаков и Николай Митов.
Воденият от Николай Митов състав взе 12 точки в плейофите, а осем от тях в първите пет мача против Локо (Пд), Лудогорец, Дунав, ЦСКА-София и Черно море. Тогавашният шеф Даниел Боримиров беше взел решение четирима титуляри да бъдат извадени от състава два месеца преди края на сезона, с цел да играят юноши, само че тази политика лятото беше изменена, а бяха изгонени куп опитни играчи преди шампионатите, привличайки се на пожар нови футболисти, които идваха цяло лято.

Първа шестица 2017 година - 10 мача и общо 12 точки
(5 на Герена) , 8 точки в първите пет мача

Левски - Локомотив (Пловдив) - 5:0
Лудогорец - Левски 0:0
Левски - Дунав 1:1
Левски - ЦСКА-София 0:3
Черно море - Левски 0:1
................................................
Локомотив (Пловдив) - Левски 2:1
Левски - Лудогорец 1:3
Дунав - Левски 0:1
ЦСКА-София - Левски 3:0
Левски - Черно море 2:2

Преди година, откакто за следващ път през последното десетилетие столичани се издъниха на крачка от мечтания трофей, губейки финала за Купата на България със Славия. Завършилият на трето място тим на Левски трябваше да надвие Черно море на Илиан Илиев в баража за четвъртата квота за европейските клубни шампионати. Воденият от Делио Роси (заменил Митов след отпадането в Европа) състав, който беше сломен от загуба след дузпи против " белите ", откри сили и разруши с 4:1 " моряците " на своя стадион. Под управлението на италианеца " сините " финишираха с актив от 64 точки, само че на цели 24 точки от Лудогорец (88), който в последните четири срещи беше записал едвам четири точки. ЦСКА-София пък още веднъж бе на второ място с 81 точки.

" Сините " при Роси имаха цели девет титуляри чужденци, като единствено Божидар Митрев и Иван Горанов играеха постоянно в стартовия състав, а бюджетът беше вдигнат сензитивно, което в този момент тежи на клуба. В плейофите преди година тимът завоюва общо 14 точки, само че едвам четири в първите пет мача против Лудогорец, ЦСКА-София, Ботев (Пловдив), Берое и Верея. Миналото лятото ядрото на отбора беше оставено, само че треньорът беше изпъден след неуспеха в Европа.

Първа шестица 2018 година - 10 мача и общо 14 точки (6 на Герена) , 4 точки в първите пет мача

Левски - Берое 1:2
Ботев (Пловдив) - Левски 1:0
Левски - Лудогорец 0:1
ЦСКА-София - Левски 2:2
Левски - Верея 2:0
................................................
Берое - Левски 0:4
Левски - Ботев (Пловдив) 3:2
Лудогорец - Левски 2:2
Левски - ЦСКА-София 2:3
Верея - Левски 0:2

През този сезон първата половина от шампионския плейоф мина, а 26-кратните първенци са още веднъж трети, като изостават на шест точки от имащия мач по-малко отбор на ЦСКА-София, който е на второ място. Четвъртият Берое към този момент е на девет точки от " сините ", откакто за втора поредна година ги победи посред дома им с 2:1 в първата шестица. Така по-всичко проличава, че играчите на Георги Дерменджиев ще би трябвало да играят бараж, в случай че не стане някакво знамение. Например столичани да рухнат напълно и да изгубят задатък от девет точки пред Берое, като се има поради, че остава оптимален актив от 15 точки до края на сезона. Другият вид е гонещият още купата състав на Любослав Пенев да рухне след историческия потрес на " Българска войска ", като изпусне второто място. Затова нещо обаче Левски би трябвало да завоюва мачовете си, само че с тази игра и със обстановката в отбора, това наподобява съвсем невероятно.

Тимът няма победа на своя стадион през 2019 година от четири мача. Треньорът Георги Дерменджиев, който е трети на отбора през тази акция след Роси и Славиша Стоянович, към този момент няма поддръжката на управлението, а той самият също не съумя да вдигне равнището на тима. Вярно е, че и много травми и решения на шефовете да се откажат от трима титуляри, не му помогнаха. Отборът има актив от 59 точки пет кръга преди края, като изостава на 11 от Лудогорец, който обаче през 2019 година прави и най-слабото си показване в елита. На левскарите им предстоят пет доста сложни дуела, в които играчите би трябвало да потвърдят имат ли място на " Герена ". Атмосферата обаче към този момент не е позитивна, всеки търси виновници, въодушевление няма, мотивация също, откакто сезонът ще бъде и по-дълъг поради възможен бараж, никой от чужденците не демонстрира, че желае и би трябвало да остане в отбора. Опитните българи пък също попаднаха в този " наследник " капан от последните години, идвайки с огромен възторг, само че виждайки, че клубът е надалеч от това, от което има потребност, с цел да може да съществува вярно и да дава отговор на историята си. А да не приказваме за упоритости да печели и господства по родните терени, което наподобява химера с днешна дата.

Първа шестица 2019 година - 5 точки в първите пет мача (1 на Герена до този момент)

Левски - Ботев (Пловдив) 1:1
Черно море - Левски 0:1
Левски - Лудогорец 0:2
ЦСКА-София - Левски 0:0
Левски - Берое 1:2
................................................
Ботев (Пловдив) - Левски
Левски - Черно море
Лудогорец - Левски
Левски - ЦСКА-София
Берое - Левски

Първа лига 5 кръг, петък 26 април  Левски 1:2краен резулат  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР