Футболният "Барселона" е пред финансов колапс. Според медиите в Испания

...
Футболният "Барселона" е пред финансов колапс. Според медиите в Испания
Коментари Харесай

Барселона има над 1 млрд. евро дългове

Футболният "Барселона " е пред финансов колапс. Според медиите в Испания задълженията на каталунците надвишават 1 милиард евро, а над 700 милиона от тях би трябвало да бъдат върнати в краткосрочно бъдеще.

До 30 юни тази година каталунците би трябвало да погасят 266 млн. евро. Сред тях са суми по входящите прехвърляния на футболисти като Филипe Коутиньо и Френки де Йонг, както и на някогашни играчи като Артуро Видал, Малкъм и Артур Мело.

Част от клубовете към този момент са подали искове за дължимото. „ Блаугранас” би трябвало да покрият и съществено финансово перо по разнообразни заеми, което се равнява на близо четвърт от общите задължения. Публикувани в медиите доклади демонстрират, че приходите на клуба са спаднали с двуцифрен %, до момента в който при разноските той е единствено 2 пункта, и то макар понижените заплати на играчите. Информацията идва към седмица след новината за отмненените избори за президент на клуба. Така към момента не знае кой тъкмо би трябвало да извади каталунците от рецесията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР