Футболният агент Николай Жейнов даде интервю за предаването "Домът на

...
Футболният агент Николай Жейнов даде интервю за предаването "Домът на
Коментари Харесай

Николай Жейнов: В българския футбол трябва да има повече прозрачност

Футболният сътрудник Николай Жейнов даде изявление за предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Неговата организация докара Павел Върба в българския първенец Лудогорец.

„ Изпращаме една от най-успешните ми години като футболен сътрудник. Дано идната е още по-ползотворна “.

„ Клубовете схванаха, че сътрудниците са едно належащо зло. Има клубове, които към момента не са в положителни връзки с контакти, само че това се трансформира постепенно “.

„ Не бих споделил, че годината е сполучлива за българския футбол. Промените обаче са за положително. Неразбираемо е за мен бездействието на клубовете, защото това визира тях най-вече. Очаквам повече интензивност от тях през идната година “.

„ В интерес на истината доста сътрудници стават спортни шефове и са на висши постове във футболни клубове. Една покана персонално към мен за присъединяване във футбола бих я обмислил съществено. Имам познания и хората ме почитат, тъй че за какво да не приема сходна оферта,

„ В българския футбол би трябвало да има повече бистрота. Трябва по-широк кръг от експерти и специалисти да дават мненията си при вземате на решенията. Прозрачността е значима също, защото всички клубни босове са съгласни с приемането на промени, в случай че не ги засягат “.

„ Ние нямаме никакви триумфи на никакво равнище, по тази причина нашите играчи не се котират в Европа. Само Лудогорец съумява за момента да се оправя добре в европейските шампионати, до момента в който Левски, ЦСКА и другите за момента не могат да преминат бариерата в Лига Европа и Шампионската лига “.

„ Преговорите за Павел Върба минаха умерено и бързо. Той е едно потвърдено име във футбола. Говори единствено по себе си обстоятелството, че е избиран 8 пъти за треньор на годината в Чехия. Всички треньори с огромни имена и триумфа са като магнит за огромни клубове. Използвахме момента, в който се раздели с Виктория Пилзен и се веселя, че ще пристигна в България “.

„ Очаквам един сериозен трансферен интервал през зимата. Имаме много клиенти, тъй че се надявам да е потребен интервал.

„ Към младите ни гении има интерес по отношение на играчите, които са титуляри. Надявам се, че може да се стигне до някой трансфер “.

„ Надявам се на победа и в двата плейофа и да стигнем до Евро 2020. Това ще сплоти цялата нация и ще бъде един в действителност нов миг за българския футбол “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР