Футболните съдийки в Испания обявиха стачка с искания за по-добро

...
Футболните съдийки в Испания обявиха стачка с искания за по-добро
Коментари Харесай

Футболните съдийки в Испания бойкотират началото на сезона с искане за по-добро заплащане

Футболните съдийки в Испания оповестиха стачка с претенции за по-добро възнаграждение и по-добри работни условия, което слага под подозрение провеждането на първия кръг в локалния шампионат за дами. 

" Взехме решение да не ръководим мачовете от първа дивизия под актуалната работна и икономическа обстановка. Искаме да върнем на терена, само че при подобаващите условия ", оповестиха стачкуващите. 

Сезонът на първата напълно професионална лига за дами в Испания трябваше да стартира тази събота и откакто футболистките получиха това, което желаеха от години, в този момент е ред и на съдийките. Те желаят по-високо възнаграждение и настояват, че 320 евро за основен рефер и 160 евро за непряк не е задоволително. 

От Испанската футболна лига за дами оповестиха, че предлагането е импортирано във федерацията, която към момента не е дала отговор. Също по този начин съдийките научиха, че в случай че не се явят на работа, те ще бъдат " подведени под дисциплинарна отговорност ". 

Стачката бе оповестена дни след присъединяване на първата съдийка в мач от мъжката Шампионска лига - Гуадалупе Порас бе непряк арбитър при успеха на Наполи с 4:1 над Ливърпул. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР